TFL-istul Dan Hodoş a plecat de la Primăria Piteşti ca Adriana Bahmuţeanu din relaţia cu Silviu Prigoană

0
725

În 2016 a candidat pentru un mandat de consilier municipal un băiat pe nume Dan Hodoș. Civilizat, ponderat în discurs, fost bursier în Ştiinţe Politice şi Administrative în Madrid, la Universidad Carlos III, cu studii la Yale şi Ecole Centrale Paris, Hodoș le-a făcut multora o impresie remarcabilă. Printre ei m-am numărat şi eu, trebuie să recunosc.

Imediat după alegeri, primarul Piteştiului i-a oferit lui Dan Hodoș un post de consilier personal. Aici mărturisesc că am avut rezerve serioase, pentru că în cazul unui consilier este mult mai importantă experienţa decât studiile, dar, nu-i aşa?, tinerii s-au plâns mereu că nu li se oferă o şansă. Aşadar, băiatul cu studii a avut ocazia să arate ce poate!

După şase luni, junele Hodoș a renunţat. Şi-a dat demisia şi s-a întors la treaba lui, oricare ar fi fost aceea. Asta e, se mai întâmplă. Poate băiatul avea alte aspiraţii, poate leafa de bugetar era prea mică faţă de ce se poate câştiga în mediul privat ori poate că nu i-a plăcut colectivul în care, evident, nu s-a integrat.

Numai că, deşi s-a prezentat şi le-a fost prezentat tuturor ca un tânăr cu o educaţie exemplară, cu studii care, cel puţin teoretic, te ajută să te comporţi în societate ca un gentleman, Dan Hodoș a plecat din Primăria Piteşti ca Adriana Bahmuțeanu din căsnicia cu Silviu Prigoană. Absolut scârbos!

Am citit în ziarul „Adevărul”, publicaţie deţinută de Cristian Burci, un traficant de copii dovedit, următorul titlu: „Tânărul şcolit la Yale, care a demisionat scârbit din administraţia Piteștiului…”. Mărturisesc, sentimentul a fost cumva reciproc, în sensul că am simţit o scârbă instantanee. Numai că faţă de acest băiat nefericit care a scris pe Facebook tâmpeniile de mai jos folosind un limbaj elevat pentru a transmite un mesaj jegos şi incorect. Tâmpenii preluate de ziarul lui Burci, celebrul „Baby broker”.

„(…) Am intrat în Primărie pentru că asta mi-am dorit, să fac administraţie, şi pentru că am vrut să aduc cât mai multă valoare unui sistem învechit şi ineficient. În plus, am vrut să am experienţa interiorului. Contează.

De ce am plecat din Primărie? Nu m-au surprins prea multe lucruri, majoritatea mi s-au confirmat. Aş putea spune că mă aşteptam la evoluţia asta. Mai mult, aş fi putut să rezist în interior, dar nu am mai vrut. Nu am mai putut să fiu de acord cu decizii care nu mă reprezintă şi să particip la acte de administraţie lipsite de transparenţă şi eficienţă.

(…) Am predat biroul şi am renunţat la salariu, am ales etica, demnitatea şi libertatea. În plus, am văzut foarte puţine intenţii în a face administraţie performantă şi a demara proiecte/echipe organizate profesionist, pe termen mediu-lung. Deci nu am văzut şanse reale de a avea vreun rezultat pozitiv. (…)

Remarc lipsa viziunii şi a unui plan de management pe termen mediu-lung. În aceeaşi analiză critică, previzionez un viitor dificil pentru primărie şi oraş. În echipă sunt foarte puţini oameni competenţi. Nivelul de adaptabilitate la noua formă a managementului public este foarte scăzut şi rezistenţa la schimbare foarte mare. Piteştiul decade, ca metropolă, în condiţiile în care ar trebui să crească. Alinierea la tendinţele socio-economice actuale e lentă şi, de multe ori, declarativă. Migraţia naţională şi internaţională începe să afecteze zona şi relaţia inexistentă cu portofoliul de agenţi economici mari-medii afectează bugetul local. Uşor-uşor, Piteştiul o să scadă în opţiunile de investiţii şi viaţă pentru companii şi oameni.

Ziarul „Adevărul” încheie apoteotic articolul pro Hodoș: „În cele şase luni petrecute în administraţia publică din Piteşti, Dan Hodoş a făcut un site web foarte profesionist pentru Primărie, precum şi o pagină de Facebook pe care oamenii pot interacţiona rapid cu funcţionarii din Primărie”.

În afara faptului că ştie cuvinte, băiatul ăsta îi provoacă hohote de râs oricui are simţul umorului dezvoltat.

Vorbeşte despre management public de parcă ar fi fost city manager la Londra în ultimii 15 ani!

Ne spune că a intrat în Primărie pentru că aşa a vrut el, să facă administraţie. Prietene arogant şi penibil, când tu ai vrut să intri în primărie nu te-a votat nici …ulea (cum ar zice poliglotul din tine, electoratul ţi-a servit un blow job perfect!). Ai ajuns în Primăria Piteşti pentru că primarul Cornel Ionică a avut încredere în tine şi ţi-a oferit posibilitatea să faci ceva, nu numai să dai din gură pe facebook! Am văzut: un site şi o pagină de facebook! Eşti bun rău, crede-mă. Te-ai spetit cu munca!

Deciziile municipalităţii nu te pot reprezenta pe tine. Pentru că, ştii ce?, trebuie să repet, pe tine nu te-a votat nici …ulea! Deciziile sunt asumate de primar şi majoritatea din CL Piteşti în concordanţă cu programul electoral votat de piteşteni şi cu dorinţele acestora. Aşa se face oriunde în lume, crede-mă!

Ne spui că ai ales etica, demnitatea şi libertatea? Prietene plin de diplome, eu îţi spun că nu ai caracter! Şi o să-ţi explic de ce. Când cineva te invită în echipa lui, îţi oferă un job important şi îţi arată încredere şi prietenie, tu n-ai voie să pleci de-acolo împroşcând cu noroi şi insultându-i pe toţi, doar pentru că există şi lucruri care nu-ţi convin. Sau chiar lucruri care nu merg foarte bine. Aşa este peste tot, măi Hodoș, în orice instituţie, corporaţie sau IMM. Perfecţiune există doar în desene animate!

În altă ordine de idei, voi tinerii frumoşi, liberi şi cu mentalitate de corporatişti nu vedeţi pădurea din cauza copacilor. În ultimii ani s-au atras multe zeci de milioane de euro la Piteşti, fonduri nerambursabile. Alte proiecte sunt depuse şi vor primi finanţare în perioada următoare. Bănuiesc că ştii asta, nu-i aşa? Totul face parte dintr-un proiect de dezvoltare edilitară pe termen mediu şi lung, care deja schimbă radical faţa şi viitorul Piteştiului.

Mai sunt multe lucruri de făcut, însă nu trebuie să compari Piteştiul cu Madridul sau Parisul, ci cu oraşe similare din România! Crede-mă, stăm bine, dacă nu foarte bine!

D.M.D.                                                                                                   

P.S. Ca să nu te uiţi la mine ca Steve Jobs la Dorel, dragă arogantule, îţi spun, pe scurt, că am două licenţe, am creat mult peste 2000 de locuri de muncă, am vechime la catedră mai mult decât ai tu ca bursier la Universidad Carlos III, Yale şi Ecole Centrale Paris, n-am lucrat niciodată la stat şi, mai ales, n-am scuipat pe nimeni care mi-a întins o mână, cum ai făcut tu. Bine pa!

Lasa un raspuns