Teren GRATIS de la stat pentru cei care vor să își construiască o casă! Iată ce condiții trebuie îndeplinite!

0
305

teren_gratis_casaTinerii pot solicita administratiei publice de care aparțin să primească un teren de 1.000 de mp, unde își pot ridica o casă. Ei au însa obligatia sa înceapa construirea locuintei în maximum un an. Legea care reglementează atribuirea terenului este Legea 15/2003.

Aceste suprafețe de teren pe care ar trebui să le primească tinerii care solicită fac parte din domeniul privat al unităților administrativ-teritoriale.

Unul dintre aspectele pentru care cei care se încadrează în aceeastă categorie, dar nu solicită ajutor, este pentru ca nu cunosc detalii despre acest lucru.

Iată ce trebuie să știe cei care vor sa ceara ajutor din partea autorităților locale de care aparțin:

– vârsta solicitantului cuprinsă între 18 și 35 de ani;

– la data depunerii cererii, precum și la data rezolvării acesteia nu au avut sau nu dețin în proprietate o locuință ori un teren destinat construirii unei locuințe proprietate personală, atât în localitatea în care se solicită atribuirea în folosința a unui teren, cât si în alte localitati.

Cererea pentru atribuirea terenului se depune la sediul consiliului local al unitatii administrativ-teritoriale în care solicitantul îsi are domiciliul si va fi însotita de urmatoarele documente, potrivit Adevarul:

– copie de pe certificatul de nastere

– copie de pe actul de identitate

– declaratia solicitantului, pe propria raspundere, ca nu detine sau ca nu a detinut în proprietate o locuinta ori un teren destinat construirii unei locuinte.

Lasa un raspuns