În sfârșit! Taxe medicale suplimentare: ilegale!

0
284

taxe-suplimentare1Ni s-a întâmplat adesea să avem în posesie un bilet de trimitere de la medicul de familie pentru servicii medicale decontate de CAS și totuși să fim nevoiți să plătim și alte taxe medicale suplimentare. Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Argeș, împreună cu medicul șef Daniel Mușat atrag atenția asupra ilegalității acestor practici.

Sesizarea doctorului Mușat vine ca o reluare a celor afirmate de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Raed Arafat, care declara cu puțin timp în urmă că unitățile medicale private ce obțin bani atât din fondurile publice, cât și din partea pacienților, pentru aceleași servicii medicale efectuate, realizează acte nu doar imorale, ci și injuste.

Atât secretarul de stat, cât și medicul șef al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Argeș ne avertizează asupra caracterului ilegal al perceperii de taxe medicale suplimentare atunci când CAS decontează anumite servicii medicale. Atunci când o instituție medicală privată sau un laborator de analize semnează un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, își asumă răspunderea și garantează că va putea oferi serviciile convenite prin contractul respectiv. Atunci când însă unități medicale decid să pretindă taxe suplimentare pentru servicii care deja au fost plătite din banii proveniți din fonduri publice, se naște o practică ilicită ce trebuie aspru sancționată de organele și instituțiile competente.

De aceea, medicul Daniel Mușat îi îndeamnă pe cei care au căzut victime unor astfel de abuzuri să contacteze de urgență Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Argeș. Dacă pacienții cărora li s-au impus taxe medicale suplimentare se vor prezenta cu dovada plății efectuate, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Argeș va lua de urgență măsuri împotriva celor care nu respectă normele legale în vigoare.

Redactor: Eva Maria

Lasa un raspuns