Tăriceanu: „Andrei Gerea, pe lista scurtă a ALDE cu propuneri de miniştri”

0
397

6-dec-tariceanu-gerea-ministruFostul prim-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat că vicepreşedintele la nivel naţional, deputatul de Argeş Andrei Gerea, este pe lista scurtă a posibililor miniştri în viitorul Guvern dacă ALDE va forma majoritatea parlamentară.

Pot să vă fac o mărturisire. Îl cunosc pe Andrei Gerea de când era foarte tânăr. De când a început activitatea politică în mediul liberal. Este unul dintre oamenii în care am avut încredere şi i-am acordat încredere permanent, atât în Parlament, unde a ajuns în funcţia de lider de grup, cât şi ca ministru al Economiei.

După aceea l-am susţinut personal pentru a ajunge ministru al Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri, unde a făcut o figură foarte bună, deşi a avut un mandat de numai un an. M-a surprins plăcut cu capacitatea sa de a sesiza problemele şi de a găsi soluţiile.

Şi Andrei Gerea, şi organizaţia municipală au fost pe primele locuri în ALDE, au obţinut rezultate foarte bune, concretizate într-un număr important de consilieri locali, consilieri judeţeni şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş.

Vreau să mă pot baza pe oameni ca Andrei Gerea, cu experienţa pe care a căpătat-o în decursul activităţii de parlamentar şi ministru, pentru a avea un grup puternic în viitorul Parlament.

Şi mai important, cred că în acest fel argeşenii vor avea întotdeauna un reprezentant care le cunoaşte problemele, care este ataşat de judeţ şi care încearcă să rezolve problemele cu care toate comunităţile se confruntă.

Vă pot spune cu sinceritate că Andrei Gerea se află pe lista scurtă a viitorilor miniştri din partea ALDE.

Eu sunt un om foarte raţional. Primul obiectiv pe care trebuie să-l atingem este să câştigăm încrederea concetăţenilor noştri de a intra în viitorul Parlament. Dacă vom avea această reuşită, este un grad mare de probabilitate să facem o majoritate împreună cu PSD. Cred că USL, care a guvernat din 2012, este un bun exemplu de guvernare între un partid de factură liberală şi unul de factură social-democrată. Fiecare are interesul de a rezolva problemele oamenilor care-l susţin şi putem împleti în mod eficient politicile şi viziunile noastre în actul de guvernare. Dacă vom ajunge la guvernare, foarte probabil că, da, Andrei Gerea va face parte din viitorul Guvern”, a arătat copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

Lasa un raspuns