Tara arde si parlamentarii stabilesc prin lege cati caini sunt permisi la o stana!

0
789

parlamentarii_lege_numar_caini_stanaParlamentarii au decis: in zona de ses, ciobanii nu pot avea la stana decat un caine! La deal si la munte lucrurile stau ceva mai bine: legea le permite pastorilor sa isi pazeasca turmele cu cel mult 3 caini!

Cam astea sunt prevederile unei legi recent adoptate de Parlament: Legea nr. 149/2015 privind modificarea si completarea Legii vanatorii si a protectiei fondului cinegetic nr. 407/2006. Si sanctiunile aplicate celor care nu respecta aceste noi norme, hilare am putea spune, sunt unele considerabile: amenzi de pana la 1.500 lei.

ciobani_stana_cainiCompletarea Legii vanatorii si protectiei fondului cinegetic a fost facuta dupa ce vanatorii au reclamat ca animalele folosite pentru paza turmelor omoara iepuri si caprioare. Solutia gasita a fost limitarea, prin lege, a numarului de caini pe care ciobanii au voie sa-i crească. Cei de la ses au dreptul la un singur animal.

Noua reglementare i-a revoltat pe crescatorii de oi, care spun ca un singur caine nu este suficient pentru a pazi o turma de 600 de animale. Altii isi exprima nemultumirea spunand ca nici sa ii omoare pe cei pe care deja ii au nu pot… Nu de alta, dar vin peste ei cei de la Protectia Animalelor si intra in bucluc!

Probleme peste probleme in tara noastra. Noroc ca ii avem pe parlamentarii nostri dragi, gata sa ne ajute cu o lege prin care sa reduca numarul de caini de la stanele de oi! Ar trebui sa verificam si cate pisici de companie ne este permis sa tinem acasa, nu de alta, dar si gherutele lor pot constitui un pericol pentru societate si cine stie cu ce amenzi ne mai trezim pe cap!

Redactor: Tudor Andrei

 

Lasa un raspuns