Tânăr de 17 ani din Pitești, reținut după ce a înșelat un bătrân prin metoda „Accidentul”!

0
139

Un tânăr de 17 ani a fost reținut în data de 8 aprilie a.c. de polițiștii Secției 3 Poliție Pitești. Tânărul este bănuit că ar fi înșelat un bărbat cu suma de 7000 de lei.

În noaptea de 7 spre 8 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliției Pitești și cei ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. au organizat o acțiune de prindere în flagrant delict a unui tânăr bănuit de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Din cercetări, polițiștii au stabilit că un tânăr de 17 ani, din Medgidia, ar fi ridicat suma de 7.000 de lei, de la un bărbat de 74 de ani, din Pitești, după ce acesta din urmă ar fi primit un apel telefonic prin care i se comunica faptul că o rudă apropiată a fost implicată într-un eveniment rutier, iar suma de bani ar fi fost necesară pentru achitarea unor presupuse cheltuilei în cursul urmăririi penale.

Pentru probarea activității infracționale, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară la o locuință temporară a tânărului, din municipiul Pitești. Cu ocazia percheziției au fost identificați și ridicați în vederea continuării cercetărilor aproximativ 27.000 de lei, bani susceptibili a proveni din săvârșirea de infracțiuni.

În urma acțiunii, tânărul a fost condus la sediul Secției 3 Poliție Pitești, pentru audieri. Acesta a fost reținut pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore.

Polițiștii avertizează!

Fiţi prudenţi atât în eventuale situaţii premergătoare săvârşirii unor astfel de fapte, cât şi atunci când sunteţi contactaţi telefonic pentru a fi înştiinţaţi de producerea unor evenimente în care ar fi implicate rude apropiate.

În cazul în care sunteţi contactaţi de persoane care pretind a fi o rudă apropiată sau susţin că sună din partea acesteia şi susţin că au urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele create de un accident rutier, în care ar fi fost implicată, nu daţi curs solicitării, în ciuda impulsului imediat cauzat de reacţia emoţională.

Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare sau luaţi legătura chiar cu persoana în cauză, pentru a vă asigura că nu este vorba despre o înşelăciune.

În cazul în care vă confruntaţi cu asemenea situaţii, adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112!!!

(Sursa: IPJ Argeș)

Lasa un raspuns