Surse autorizate acuză: Generalul Lucian Pahonțu, șeful SPP, este cel care blochează demiterea lui Armand Chiriloiu de la conducerea Direcției Silvice Argeș

0
629

Am primit ieri un telefon de la Ministerul Mediului. O persoană, la fel de bine informată cât este de bine intenționată, ne-a comunicat o serie de amănunte incredibile despre decizia fostului ministru Costel Alexe de a bloca demiterea șefului Direcției Silvice Argeș, deși raportul Corpului de Control a descoperit o serie de abateri grave comise de directorul Armand Chiriloiu și de echipa lui de prăduitori.

În urma controlului, s-a întocmit raportul nr. 20503 / CA / 1-10 – 2020, documente de 214 pagini, pe care ministrul Alexe l-a avizat favorabil. Inițial! Pentru că, deși pe data de 21 – 10 – 2020 raportul, semnat de ministru, a plecat de la cabinetul acestuia către RNP Romsilva fiind înregistrat la regie sub nr. 12998 / 27 – 10 – 2020 cu rezoluția ,,Se vor lua urgent măsurile care se impun!”, lucrurile s-au împotmolit aproape imediat.

Potrivit informațiilor noastre, deși demiterea urgentă a lui Chiriloiu a fost cerută inclusiv de organizația PNl Argeș, ministrul Costel Alexe a refuzat să se mai amestece în această chestiune.

Se pare că a existat o intervenție a șefului SPP, generalul Lucian Pahonțu, personaj atotputernic în România, care a înclinat balanța, pentru moment, în favoarea bugetarului multimiliardar Armand Chiriloiu. Nu de mult, Pahonțu, împreună cu un amic, au petrecut niște nopți de neuitat la cabana de protocol a Direcției Silvice Argeș de la Mozacu, unde au împușcat vânat de soi și au consumat ….diverse!

Atât de convingător a fost Chiriloiu, încât generalul Lucian Pahonțu a trecut peste faptul că, o rudă îndepărtată a sa, Sever Pahonțu, fost șef al Ocolului Silvic Vidraru, l-a acuzat public pe Armand Chiriloiu că l-a torurat psihic și l-a supus la tratamente umilitoare și degradante care l-au îmbolnăvit și, în cele din urmă i-au adus moartea!

Până acum, șeful SPP s-a dovedit mult mai influent decât Adrian Miuțescu, șeful liberalilor argeșeni. Rămâne de văzut dacă DNA va reuși să probeze vehiculatul trafic de influență!

D.M.D.