Superatmosferă universitară la Piteşti! Conducerea UPIT le-a permis soţilor Bărbuceanu să predea fără restricţii, deşi chiar ei au pretins în instanţă că suferă de boli psihice şi se află sub tratament!

0
299

Lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu este un caz singular în istoria învăţământului universitar argeşean. Un personaj agresiv, conflictual, un adevărat procesoman care s-a implicat în litigii cu instituţia la care lucrează, cu şefii săi, cu colegii, cu presa etc.

Şi cu toate acestea, la Universitatea din Piteşti lumea se teme de el. Deşi a fost numit repetent şi plagiator de Bărbuceanu, fostul rector, prof. univ. dr. Sebastian Pârlac, în prezent preşedintele Comisiei de Etică şi Deontologie Universitară, a refuzat să-l sancţioneze pe şeful sindicatului pentru abateri disciplinare grave, care încălcau flagrant legea învăţământului şi statutul cadrului didactic!

Nici măcar faptul că şeful SLUP a recunoscut public că a primit 10.000 de euro de la afaceristul Gigi Axinte pentru ca acesta să fie trecut pe brevetul unei invenţii despre care, culmea!, Mircea Bărbuceanu nici nu ştia măcar cum se numeşte, nu l-a făcut pe ex-rectorul Pârlac să sesizeze organele abilitate ale statului!

Până la soluţionarea dosarului penal menit să elucideze dacă poţi fi inventator în situaţia în care-ţi cumperi locul pe brevet, dacă poţi sponsoriza o universitate de maniera în care banii să nu ajungă niciodată în conturile ei, ci la un lectoraş care a pretins că o reprezintă, dacă este normal ca UPIT să pretindă că nu a avut nicio legătură cu invenţiile premiate la Geneva în timp ce „inventatorul” Mircea Bărbuceanu să pretindă că el a sprijinit invenţia inclusiv prin intervenţii la conducerea universităţii (practic aceeaşi conducere care neagă vehement orice legătură cu invenţia pe care, chiar în faţa instanţei, Bărbuceanu a fost incapabil s-o numească şi să-i explice utilitatea!) va mai dura ceva vreme.

Noi vom continua însă, neabătut, să demonstrăm opiniei publice lipsa de implicare a conducerilor succesive ale UPIT în cazul Mircea Bărbuceanu. Lipsă de implicare care putea afecta în mod grav şi studenţii, şi cadrele didactice, şi personalul administrativ etc.

În zilele următoare vom dovedi faptul că, deşi Mircea Bărbuceanu şi soţia sa, şi ea cadru didactic la UPIT, au invocat în instanţă (deci a fost vorba de ceva foarte serios!) că suferă de boli psihice şi se află sub tratament, nimeni din conducerea universităţii nu s-a gândit să-i suspende pe cei doi până la însănătoşire. Sau măcar să solicite acte medicale care să certifice faptul că ambii soţi sunt capabili să predea, ştiut fiind faptul că Mircea Bărbuceanu a fost şi este un personaj coleric, agresiv verbal dincolo de orice limită, pe care chiar fostul rector Gheorghe Barbu l-a acuzat public că şi-a alergat fratele cu toporul!

D.M.D.

Lasa un raspuns