Sub premierii PNL Ludovic Orban, Florin Cîțu și Nicolae Ciucă, nimeni nu s-a atins de Armand Chiriloiu, bossul Direcției Silvice Argeș, deși verificările au descoperit la instituția pe care o conduce contabilitate dublă, cherestea de un milion de euro dispărută, lucrări plătite fără a fi realizate sau achitate în avans, fraude cu foi de parcurs și carburanți, incompatibilitate și încălcarea legislație silvice privind marcarea arborilor!

0
149

Cel mai mare eșec al statului român, și aici mă refer la statul de drept, este faptul că Armand Chiriloiu a rămas timp de aproape 11 ani în funcția de director al Direcției Silvice Argeș!

Vi se pare o exagerare? Absolut de loc, vă garantez!

Pentru că indiferent de guvernare, de premier, Armand Chiriloiu a fost acoperit de toți și de toate. Indiferent că a fost șef  Victor Ponta, Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă, Ludovic Orban, Florin Câțu, sau Nicolae Ciucă, nimic nu l-a clintit pe Armand Chiriloiu, deși omul a facut praf tot ce se putea distruge!

Trebuie să fie clare două chestiuni.

Unu : Armand Chiriloiu nu este pesedist! Din mai multe motive, imposibil de contestat. A ajuns la conducerea D.S. Argeș peste capul lui Constantin Nicolescu, liderul de atunci al PSD Argeș. Mai mult, a fost susținut decisiv în ultimii patru ani de liderii PNL Argeș Adrian Miuțescu, Iani Popa și Alina Gorghiu, fiind singurul director de direcție deconcentrată din Argeș care a fost menținut în funcție de guvernările succesive ale PNL, după căderea cabinetului Dăncilă.

În ultimii patru ani, toți prim miniștri au fost LIBERALI! Și cu toate că instituțiile de control l-au găsit responsabil, culpabil, vinovat, pe Armand Chiriloiu, pentru un management defectuos, penal chiar, la conducerea Direcției Silvice Argeș, premierii liberali Ludovic Orban, Florin Câțu și Nicolae Ciucă, miniștri Mediului, Apelor și Pădurilor, ca și directorii generali ai ROMSILVA, și ei membri PNL, l-au acoperit pe Armand Chiriloiu.

Doi : oricine poate greși o dată, de două ori. Nimeni nu este perfect, cu atât mai puțin cel supranumit don Armando! Chiar dacă omul este profund rău, este antipatic, răzbunător cu salariații care nu-i ridică osanale etc., poate că nu ne-am fi angajat în această campanie de salubrizare a Direcției Silvice Argeș, dacă nu am fi avut certitudinea (și probele necesare!) că Armand Chiriloiu încalcă legea la fiecare pas!

Timp de 11 ani, Armand Chiriloiu a comis, pe bandă, nereguli, abuzuri și infracțiuni. Toate încă nesancționate, din cauza protecției asigurate de șefii PNL acestui liberal aflat sub acoperire în PSD!

În cazul lui don Armando,  nu mai putem vorbi de greșeală, nici măcar de rea voință, ci doar de un comportament iresponsabil, infracțional, de satrap mafiot care se crede veșnic în funcție!

Cu toate acestea, pe Armand Chiriloiu nu-l va apuca Sfânta Marie în funcție pentru că dreptatea triumfă, până la urmă. De fiecare dată!

Verificările Corpului de Control al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, la sesizarea mea, au constatat că toate acuzațiile pe care Ziarul de Argeș și Jurnal de Argeș i le-au adus directorului Armand Chiriloiu se confirmă. Este vorba despre raportul de control nr. 20 503 / 01-10-2020, o adevărată lovitură de măciucă în eșafodajul de pile, relații și combinații pe zeci de milioane de euro pe care și l-a construit don Armando de la Direcția Silvică Argeș!

Se fac afaceri dubioase cu lemn la Fabrica de cherestea de la Domnești, am spus noi?! Da, da și iar da! Să vedem ce spun inspectorii Corpului de Control, elita silviculturii din România pe acest subiect:

,,Conform situaţiilor centralizatoare prezentate anterior, în intervalul de referinţă, SPL Domneşti (unitate care face parte din structura Direcţiei Silvice Argeş – n.red.) a expediat către SC DAMIAS AS SRL un volum de 14.693,41 mc cherestea tivită special fag. În acest context, în aplicaţia SUMAL CENTRAL NU SE REGĂSEŞTE un volum de 3.048,78 mc cherestea tivită, specia fag.

 A beneficiat Armand Chiriloiu de indolența vecină cu nesimțirea, incompetența și complicitatea comisarilor Gărzii Forestiere Ploiești?! Ia să vedem :

,, GARDA FORESTIERĂ PLOIEŞTI NU ŞI-A ÎNDEPLINIT ATRIBUȚIILE prevăzute de actele normative în vigoare!

Există suspiciuni grave în legătură cu plățile și cu relațiile dubioase existente între don Armando și mogulii drumurilor forestiere? Se pare că e vorba de chiar mai mult decât atât:

,, În acest context, echipa de control consideră că SE EFECTUEAZĂ DECONTĂRI ÎN AVANS PENTRU LUCRĂRI CARE NU AU FOST EFECTUATE! (…)”, ,, În ceea ce priveşte modul de întreţinere a drumurilor forestiere amplasate pe raza Direcţiei Silvice Argeş, AU FOST CONSTATATE NEREGULI privind constatarea şi evaluarea pagubelor produse de fenomene meteo periculoase sau alţi factori vătămători. (…)”, ,, Pentru lucrările realizate pe drumurile forestiere Limpedea-O.S. Vidraru, Virogu-O.S. Vidraru şi Vediţa-O.S. Cotmeana s-au efectuat plăţi pentru dirigenţia de şantier CONTRAR prevederilor art. 6, lit. b şi d, din Legea nr. 56/2010”, ,, La atribuirile lucrărilor efectuate pe drumurile auto forestiere Limpedea-O.S. Vidraru, Virogu-O.S. Vidraru şi Vedița-O.S. Cotmeana NU AU FOST RESPECTATE prevederile punctului 5.3 Planificarea operaţiunilor şi acţiunilor activităţii şi punctului 2.3 Cumpărarea de la un operator economic identificabil.”

Sunt probleme cu banii la Fabrica de Cherestea de la Domnești, unitate despre care adversarii lui Armand Chiriloiu pretind că este pușculița mafiei lemnului din Argeș? Iată ce zice Corpul de Control al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor:

,,La SPL Domneşti SE ȚINE O EVIDENȚĂ GESTIONARĂ DUBLĂ pentru materialul lemnos prelucrat!”

S-a încălcat legea când a venit vorba de folosirea mașinilor de serviciu ale Direcției Silvice Argeș, inclusiv de către inginerul silvic Alina Chiriloiu, soția lui don Armando?! Verificările specialiștilor ministerului spun că da:

„În perioada 1.01.2019-31.05.2020, pentru autoturismul Dacia Duster înmatriculat cu nr. AG-20-WUW (…) au fost emise 108 foi de parcurs, din care 43 au fost emise pentru conducătorul auto Chiriloiu Alina, soţia directorului DS Argeş. (…) NU S-AU EMIS PROCESE-VERBALE DE PREDARE-PRIMIRE a autoturismului AG-20-WUW atunci când a fost condus de diferite persoane. (…) NU S-AU PUS LA DISPOZIȚIE ORDINE DE DEPLASARE (delegaţie) pentru cele 108 foi de parcurs emise pentru perioada 1.01.2019-31.05.2020.”

Veniturile familiei Chiriloiu acopera sau nu acumulările patrimoniale și cheltuielile celor doi soți, care au fost întotdeauna bugetari?! Ei bine, Corpul de Control a decis că nu, și deci există o diferență importantă între averea familiei și totalul veniturilor realizate de Armand și Alina Chiriloiu!

„(…) Prin raportare strictă la diferenţa rezultată dintre suma veniturilor ce apar a fi realizate de domnul Chiriloiu Armand, împreună cu membrii familiei sale, în perioada 2011-2019, pe de o parte, şi pe de altă parte depozitele/conturile curente bancare, împreună cu donaţiile şi împrumuturile acordate în aceeaşi perioadă de referinţă, REZULTĂ INDICII în sensul prevederilor art. 18 din Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice”

A încălcat Armand Chiriloiu legislația silvică care reglementează strict modul în care se păstrează ciocanul de marcat și în care se face marcarea în vederea recoltării materialului lemnos? Cu certitudine:

„Ciocanul de marcat cu indicativul PS 363 SE AFLA LA DIRECTORUL Direcţiei Silvice Argeş fără ca în incinta instituţiei să se deţină fişet metalic dotat cu casete individuale, NERESPECTÂNDU-SE prevederile OM nr. 1346/2011 cu modificările şi completările ulterioare.

Trebuie precizat că don Armando ținea ciocanul în birou, desi marcarea nu este atributul unui director de Direcție Silvică, iar în sediul instituției existau destule fișete în care putea fi păstrat în condițiile legii ciocanul de marcat!

Corpul de control al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, a considerat situația de la Direcția Silvică Argeș atât de gravă, încât a solicitat sancționarea imediată a directorului Armand Chiriloiu de către conducerea ROMSILVA și trimiterea dosarului la Departamentul Național Anticorupție, Structura Centrală!

Prin intervenții și aranjamente, reprezentanții PNL nu doar că l-au protejat pe Armand Chiriloiu, acceptându-i explicații aberante și fanteziste la fiecare cap de acuzare adus (acuzațiile fiind aduse în baza unor situații faptice descoperite de specialiști, realități imposibil de contestat !) dar l-au votat și membru în Consiliul de Administrație al RNP Romsilva.

Este indubitabil faptul că, situația în care se găsește Armand Chiriloiu, actualmente director al Direcției Silvice Argeș și membru al Consiliului de Administrație al R.N.P. ROMSILVA, vine în contradicție cu prevederile legale care reglementează Conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în exercitarea demnităţilor publice şi funcţiilor publice | Legea 161/2003!

În acest moment, portofoliul Mediului, Apelor și Pădurilor a revenit tot PNL, noul ministru fiind deputatul Mircea Fechet!

Ministru care are obligația să rezolve o datăpentru totdeauna cazul Armand Chiriloiu, sau PNL să-și asume consecințele menținerii lui don Armando în funcție! Consecințe care vor fi devastatoare!

Săptămâna viitoare, pe larg, legăturile lui Armand Chiriloiu, bossul Direcției Silvice Argeș, cu dezvoltatorii imobiliari care construiesc la greu în pădurea Trivale!

Iar până la sfârșitul luni iulie, vă garantez, Armand Chiriloiu, va deveni cel mai cunoscut nume de pe lista neagră a tuturor instituțiilor de control din România și a tuturor partidelor politice, care se vor dezice de el ca de un ciumat!

D.M.D.

P.S. Am uitat să menționăm faptul că, în 2016, sub conducerea ,,profesionistă” și ,,înțeleaptă” a lui don Armando, Argeșul s-a clasat pe primul loc în topul județelor cu cele mai ample defrișări, topul fiind realizat de cea mai importantă organizație de mediu, Greenpeace Romania. Deci, dezastru pe toate planurile!