Știri de la Centrul Cultural Pitești

0
179

Centrul Cultural Pitești, Uniunea Artiștilor Plastici din România Filiala Pitești și Liceul de Arte Dinu Lipatti organizează expoziția de artă plastică, sub genericul „Maeștri și discipoli”. Manifestarea, coordonată de profesorul Daniel Preduț, președintele UAP Pitești, cuprinde lucrări de pictură, grafică și sculptură, realizate de elevi ai Liceului de Arte Dinu Lipatti și de profesorii lor. Vernisajul expoziției „Maeștri și discipoli” va avea loc marți, 15 mai, de la ora 17,00 în Complexul Expozițional Casa Cărții(parter). Evenimentul este dedicat Zilelor Municipiului Pitești, de către artiștii plastici consacrați și în devenire ai urbei.

Centrul Cultural Pitești organizează festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului Național de Poezie de Dragoste, sub genericul „Leoaică tânără, iubirea….”, ediția a XVIII-a. La concurs s-au înscris, conform regulamentului, peste 40 de tineri, cu vârsta sub 35 de ani, car nu au obținut premii la edițiile anterioare. Evenimentul, care stă sub semnul Zilelor Municipiului Pitești și coordonat de poetul Virgil Diaconu, directorul revistei de literatură Cafeneaua literară se va desfășura vineri, 18 mai, de la ora 13,00, în Sala Simpozion, din cadrul Centrului Cultural Pitești.

Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești și Asociația Culturală D.G.Kiriac organizează ediția a II-a a Festivalului Coral Internațional „Emanoil Popescu”. Evenimentul, coordonat de dirijorul George Paraschivescu și dedicat Zilelor Municipiului Pitești va avea loc în perioada 18 mai – 20 mai,  după următorul program:

Vineri, 18 mai, ora 18,00, la Centrul Multifuncțional Pitești

Corala „D.G. Kiriac” din Pitești, dirijor prof. Silviu Deaconescu

Formația Vocală „Shtatlivesta” din Sofia, Bulgaria, dirijor prof. Rosi Yordanova

Corala „Appassionato” din Târgoviște, România, dirijor prof. univ. dr. Florin Emil Nicolae Badea

Corul Academic de Studente „NIS” din Serbia, dirijor prof. Ivana Mirovic

Recital de pian și violă susținut de artiști din Vietnam

Sâmbătă, 19 mai, ora 11,00, în Piața Primăriei Municipiului Pitești

Parada formațiilor corale – fiecare formație corală va interpreta câte o pisă reprezentativă

Sâmbătă, 19 mai, ora 18,00, la Centrul Multifuncțional Pitești

Corul Carmen „Argessis” din Pitești, dirijor prof. Cornelia Ionescu

Corul de femei „Zlatna Lira” din Târgoviște Bulgaria, dirijor prof. Iliana Ivanova

Corul de cameră „ASTRA” din Brașov, dirijor prof. univ. dr. Ioan Oarcea

Corul „Slaviansco edintstvo” din Bulgaria, dirijor prof. Donka Koprinkova.

Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești organizează în perioada 18 aprilie – 17 mai 2018, a treia ediție a Concursului de Fotografie sub genericul „Piteștiul Meu”, cu tema „Instantanee din orașul sufletului meu”, în vederea încurajării artei fotografice și din dorința realizării unei radiografii în imagini a vieții orașului nostru. Se acordă următoarele premii: Premiul I – 1200 de lei, Premiul al II-lea – 800 de lei, Premiul al III-lea – 600 de lei, Mențiune – 400 de lei. Participanții se pot înscrie până pe data de 17 mai, iar jurizarea și anunțarea câștigătorilor vor avea loc pe data de 18 mai 2018. Vernisajul expoziției și festivitatea de premiere se vor desfășura pe data de 21 mai, de la ora 15, în holul Primăriei Municipiului Pitești. Regulamentul și formularul de înscriere pot fi descărcate de pe site-ul oficial al Centrului Cultural Pitești(www.centrul-cultural-pitesti.ro). Cei interesați pot depune dosarele până pe data de 17 mai 2018, la sediul Centrului Cultural Pitești, Strada Craiovei nr. 2, Bloc G1, Imobilul Casa Cărții, însoțite de formularul de înscriere(care poate fi descărcat de pe site-ul oficial al instituției, sau direct de la sediul instituției). Concurenții trebuie să realizeze un număr de maximum cinci fotografii atât în format electronic, cât și în formă printată, la dimensiunea A4.

Lasa un raspuns