Stiai ca amenzile de circulatie pot fi platite direct de pe telefon? Iata cum trebuie sa procedezi!

2
582

De-acum este mai usor si mai rapid sa iti platesti amenzile de circulatie!

amenzi_circulatieAuto.ro informeaza, intr-un document de presa publicat recent, ca aplicatia “Plateste Amenda” este singura facilitate din Romania de acest gen care iti permite plata amenzilor de circulatie prin card bancar, direct de pe telefon. Serviciul este disponibil momentan doar in resedintele de judet si in Bucuresti, dar urmeaza sa fie extins la nivelul intregii tari.

Amenzile de circulatie pot fi platite de persoanele fizice jumatate din minimul sumei prevazuta de lege, in termen de cel mult 2 zile lucratoare de la data primirii procesului verbal de constatare a contraventiei, conform art. 109 din Codul Rutier.

Amenzile de platesc astfel: la casieriile autoritatilor administratiei publice, la ghiseul unic din punctele de trecere a frontierei de stat a Romaniei, sau online, pe ghiseul.ro.

Aplicatia Auto.ro se poate instala gratuit pe telefonul mobil si permite plata contravalorii amenzii oricand, oriunde: soferii completeaza datele din procesul verbal, achita amenda prin card bancar si primesc confirmarea platii prin e-mail.

Tot prin aceasta aplicatie este posibila achizitionarea rovignetei si a asigurarii RCA si se poate plati si parcarea. Mai mult chiar, utilizatorii beneficiaza si de oferte la service-uri auto sau benzinarii si spalatorii.

Sergiu Gamureac, Director Executiv Auto.ro, a declarat urmatoarele: “Tehnologia ne da posibilitatea sa accedem la servicii de plata mai avansate, care sa raspunda adecvat stilului de viata tot mai alert si dinamic al utilizatorilor. Astfel, oferim soferilor posibilitatea de a beneficia de un nou sistem de plata mobile. Implementarea platii amenzii din telefonul mobil vine in completarea serviciilor de plati auto utilizate cu succes: Rovinieta, RCA, Parcare”.

Amenzile de circulatie variaza de la 180 lei, pana la 1800 lei, iar un punct-amenda reprezinta 10% din salariul minim brut pe economie, adica 90 lei.

Folosirea telefonului mobil la volan, lipsa centurii de siguranta, depasirea vitezei legala cu 10-20 km/h, oprirea neregulamentara, circulatia pe “interzis” vor fi pedepsite cu 2 puncte de penalizare si amenda cuprinsa intre 180 si 270 lei.

Stationarea neregulamentara, patrunderea intr-o intersectie atunci cand circulatia in interiorul acesteia este blocata, depasirea vitezei legala cu 20-30 km/h si altele, se vor sanctiona cu 3 puncte de penalizare  si amenda cuprinsa intre 360 si 450 lei.

Pentru cei care refuza sa ofere politistului actele la control, depasesc viteza legala cu 30-40 km/h, sau circula fara lumini sau fara semnalizare corespunzatoare, amenda va fi intre 540 si 720 lei, insotita de 4 puncte de penalizare.

Intoarcerea “pe linia continua” presupune o amenda cuprinsa intre 810 si 1800 lei, la care se adauga 6 puncte de penalizare.

Trecerea pe culoarea rosie a semaforului va fi amendata cu o suma cuprinsa intre 540 si 720 lei, si permisul va fi retinut pentru 60 zile, iar neacordarea de prioritate pietonilor sau altor autovehicule se va solda cu o amenda din clasa a ii-a de sanctiuni (360 sau 450 lei) si suspendarea permisului de conducere pentru 30 zile.

2 Comentarii

  1. Este bine ca acum exista mai multe modalitati de plata a amenzilor de circulatie cu ajutorul dispozitivelor mobile. In felul acesta, nu mai alergi prin oras, nu mai stai la cozi si nu te mai enervezi din cauza birocratiei.

Lasa un raspuns