Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, dotat cu un nou computer tomograf

1
181
  • Este cel mai modern şi performant CT din judeţul Argeş

Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti va avea un nou computer tomograf, asta după ce, în iunie 2018, unitatea sanitară a fost dotată cu aparat de rezonanţă magnetică (RMN). În data de 15 noiembrie a fost livrat noul echipament CT, un aparat de care era mare nevoie deoarece spitalul avea un singur computer tomograf care trebuia să facă faţă celor aproximativ 900 de solicitări de investigaţii CT pe lună. Computerul tomograf a fost achiziţionat cu sprijinul Consiliului Judeţean Argeş. Este vorba despre finanţare prin rambursarea unor sume în cadrul unui proiect pe fonduri europene privind achiziţia de aparatură medicală în spitalele din judeţul Argeş.

Sunt deosebit de încântată pentru ce s-a realizat în spital în ultimii trei ani. Sunt din anul 1998 în secţia Anestezie şi Terapie Intensivă şi ştiu cum au evoluat lucrurile. Computerul tomograf va fi deosebit de util pentru că, fiind un singur aparat în acest spital de urgenţă, unde cazuistica este extrem de variată, numărul de cazuri care au nevoie de tomograf este din ce în ce mai mare şi de multe ori suntem nevoiţi să temporizăm această investigaţie. Este un lucru extraordinar de bun să avem un al doilea computer tomograf în spital” – dr. Luminiţa Galbenu, medic-şef secţie ATI.

Acest aparat este un câştig pentru noi ca specialişti, pentru pacienţi şi pentru spital, pentru că putem avea nişte servicii în plus şi de foarte mare calitate. Aparatul are foarte multe softuri care permit diagnostice pe patologie vasculară, cardiacă, în afară de patologia standard pe care noi deja o investigăm. Prelucrarea şi procesarea datelor sunt de înaltă performanţă, iar pacienţii, mai ales că suntem incluşi în programul de tromboliză, vor putea beneficia de un diagnostic de foarte mare acurateţe” – dr. Daniela Fianu, şef Laborator Radiologie şi Imagistică Medicală.

Este cel mai modern şi performant CT din judeţul Argeş. Noul computer tomograf este foarte util şi extrem de necesar pentru că celălalt aparat deserveşte şi Unitatea de Primiri Urgenţe şi sunt sute de investigaţii CT pe lună. Aparatul deja existent a cedat de multe ori, îl tot reparăm, iar costurile privind mentenanţa şi piesele de schimb sunt foarte ridicate” – Adriana Molfea, manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti.

Este un alt mare pas pe care Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti îl face privind modernizarea şi dotarea cu aparatură medicală de mare necesitate pentru pacienţi. Sunt foarte mulţumit pentru că, împreună cu echipa medicală a Spitalului Judeţean, am reuşit să avem un al doilea computer tomograf. Acest lucru va duce la scurtarea timpului privind efectuarea investigaţiei şi stabilirea diagnosticului. Astfel, având două aparate computer tomograf, unul va funcţiona în regim de urgenţă, iar celălalt va fi destinat pacienţilor internaţi şi celor care vin din ambulatoriile de specialitate cu recomandarea medicului. Avem în plan achiziţionarea unui al treilea computer tomograf la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Aşteptăm ca Unitatea de Primiri Urgenţe, într-un timp foarte scurt, să fie dotată cu încă un CT pe fonduri europene” – Dan Manu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş.

În perioada următoare sunt programate instalarea echipamentului CT în spaţiul special amenajat şi instruirea personalului pentru folosirea acestui aparat ultramodern. După încheierea procedurilor, noul computer tomograf va fi pus în funcţiune, începând cu luna ianuarie 2020.

1 Comentariu

  1. foarte bune aceste investiti la spitalul din pitesti,obiectivul principal,, radioterapia care trateaza bolnavii de cancer ,cand se finalizeaza ca nu mai spuneti nimic,centrle privte te jupaie de bani,cred ca acest centru este forte urgent de finalizat.poate va ganditi si l acesti bolnavi

Lasa un raspuns