Spitalul Judetean Arges este prea dotat! Conducerea spitalului a refuzat un aparat pentru tratarea afectiunilor neurologice!

0
568

Spitalul Judetean Arges este prea dotat! La aceasta concluzie se pare ca a ajuns conducerea spitalului saptamana trecuta, cand s-a declinat oferta Ministerului Sanatatii de a dota institutia cu un aparat de ultima generatie pentru tratarea afectiunilor neurologice. Daca ar fi acceptat oferta, Spitalul Judetean Arges ar fi devenit al treilea centru din tara unde se pot trata pacientii cu afectiuni neurologice.

spitalul_judetean_arges_dan_olariuLa achizitia aparaturii trebuia sa participe si proprietarul institutiei , in speta Consiliul Judetean Arges, cu o cofinantare modesta de 10%. Conducerea Spitalului Judetean a decis ca nu e cazul sa accepte oferta, pe motiv ca echipamentul nu ar avea ce sa caute intr-un spital de urgenta, ci mai degraba intr-un centru de tratament pentru bolnavii cu afectiuni neurologice cronice…si in plus, spitalul are alte prioritati! Ar fi naiv din partea noastra sa credem acum ca in judetul Arges nu exista astfel de bolnavi sau ca centrele de tratament pentru ei se gasesc la tot pasul. Vestea proasta pentru ei e ca sansele lor de insanatosire s-au diminuat considerabil, din moment ce in tara exista doar doua spitale dotate cu aparatura performanta pentru tratarea bolilor neurologice: unul la Bucuresti si altul tocmai la Iasi.

Ce spune insa managerul spitalului, dr. Dan Olariu? Ca decizia a fost luata ca urmare a referatului intocmit de comisia de specialitate, comisie alcatuita din medici neurologi si medici neurochirurgi. De altfel, doctorul Olariu confirma ca in cadrul Spitalului Judetean nu exista o sectie pentru tratarea afectiunilor neurologice cronice, asa ca aparatul nu ar fi putut fi folosit si, in plus, s-a considerat ca sunt prioritare alte dotari si investitii. 10% din valoarea aparatului urma sa fie platita de Consiliul Judetean, iar restul de 90% de Ministerul Sanatatii.

Comisia de Sanatate din cadrul Consiliului Judetean, condusa de medicul legist Dan Manu, si-a exprimat dezamagirea si indignarea fata de decizia luata de conducerea Spitatului Judetean Arges.

 

Lasa un raspuns