Spitalul de Pediatrie din Pitești a devenit cel mai modern din Sudul României!

0
131
 • Ion Mînzînă: Investițiile pe care le facem în sănătate sunt cele mai mari din ultimii 30 de ani în Argeș!
 • Simona Bucura-Oprescu: Sănătatea argeșenilor și a copiilor noștri este o prioritate!
 • Astăzi a avut loc inaugurarea Ambulatoriului și a Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul de Pediatrie din Pitești, modernizate și dotate cu fonduri europene prin două proiecte derulate de Consiliul Județean Argeș..

  Au fost prezenți alături de conducerea spitalului la acest moment important Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), subsecretar de stat, Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, primarul municipiului Pitești Cristian Gentea, senatorul Cristina Mariana Stocheci, medic de profesie, Liviu Mușat, directorul Agenției de Dezvoltare Sud Muntenia, vicepreședinții CJ Argeș Adrian Dumitru BUGHIU și Marius Nicolaescu, precum și angajați ai spitalului.

  ,,Este o bucurie când intri în această clădire și vezi ce s-a putut realiza. Acest lucru a putut fi făcut printr-o muncă de echipă, o muncă de echipă formată din specialiștii Consiliului Județean Argeș și specialiștii Spitalului de Pediatrie și, bineînțeles, cu sprijinul Primăriei Municipiului Pitești. Au fost foarte mulți oameni care au lucrat la aceste proiecte, începând cu specialiștii de la Consiliul Județean și de la Spitalul de Pediatrie și până la constructorul care a realizat lucrările într-o perioadă scurtă de timp. Tuturor aș dori să le mulțumesc! Și în egală măsură să vă asigur că astfel de momente vor mai urma, căci investițiile pe care le-am derulat și le avem în derulare în sistemul de sănătate sunt cele mai mari din ultimii 30 de ani în Argeș!”, a declarat Ion Mînzînă.

  ,,Este un moment important pentru Argeș care coincide în mod fericit cu împlinirea a 40 de ani de când avem Spital de Pediatrie în Pitești. Fiecare dintre noi am fost în acest spital fie ca părinți, fie când eram copii. Este îmbucurător să vedem schimbări în bine ale spitalului, schimbări în bine care țin de oameni dedicați. Astfel de investiții sunt importante și pentru că în acest fel putem atrage și păstra aici medici tineri și bine pregătiți. Acest lucru este posibil datorită investițiilor și dotărilor pe care administrația publică județeană le pune la dispoziția celor care profesează actul medical. Sănătatea argeșenilor și a copiilor noștri este o prioritate. Consider că nicio sumă nu este suficient de mare pentru a fi investită în sănătatea argeșenilor. Le mulțumesc tuturor celor care au implementat aceste proiecte datorită cărora fiecare dintre noi ne aducem copiii cu mai multă încredere la Spitalul de Pediatrie din Pitești.”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

  ,,Ca unul care a lucrat toată viața în domeniul medicinei de urgență, vreau să vă spun că ceea ce ați realizat aici, la Pitești, este cu adevărat deosebit! Vreau să vă felicit pentru aceste investiții. Am multe amintiri aici, în Argeș, căci aici, la Pitești, am făcut primul meu an pregătitor ca student. Conducerea Consiliului Județean, managerul și directorul medical – ambii medici de urgență – și-au făcut treaba bine și se vede clar că lucrurile progresează. Avem nevoie de spitale moderne, avem nevoie de spitale sigure. Multumesc pentru ce ați făcut la Pitești!”, a declarat Raed Arafat.

  Spitalul de Pediatrie din Pitești are statut de spital regional pentru mai multe județe din sudul țării. Numai la Unitetea de Primiri Urgențe se prezintă anual peste 25.000.000 de copii. Lucrările de extindere și modernizare realizate cu bani europeni au însumat peste 20.000.000 de lei, o contribuție însemnată sub formă de cofinanțare având și Consiliul Județean.