Sinuciderea politică a unei nulităţi: Daniel Constantin!

1
5888

În ultimele 30 de zile asist uluit la sinuciderea politică a unui nene pe care l-am dispreţuit întotdeauna la cote maxime. Daniel Constantin, căci despre el este vorba, reprezintă imaginea vie a impotenţei, a formei fără fond, a nulităţii absolute promovate pe bază de relaţii personale mult peste poziţia socială la care ar fi putut aspira în condiţii normale.

Daniel Constantin nu este lider politic. Pentru că la el norocul şi conjunctura sunt „vinovate” pentru succesul lui în spaţiul public!

A ajuns şef de partid pentru că l-a păcălit pe Dan Voiculescu pozând într-un băiat cuminte, serios şi loial. N-a fost nimic din toate acestea!

A ajuns în Guvernul Ponta pe baza unei relaţii personale cu fostul premier, relaţie pe care a cultivat-o cu grijă. Şi pe care a exploatat-o la sânge! Apropiaţii lui ştiu despre ce vorbesc!

A ajuns lider în ALDE (copreşedinte) exploatând tot o conjunctură favorabilă, şi anume nevoia lui Călin Popescu-Tăriceanu şi a apropiaţilor săi de a consolida un partid care de la 0 să ajungă să depăşească pragul electoral şi să poată intra în Parlament. Orice susţinere, chiar şi mai puţin de 1% cât avea PC la acea vreme, era bine-venită.

Ce face acum Daniel Constantin este de domeniul absurdului. Al patologiei! Nu recunoaşte decizii pe care conducerea ALDE le-a luat cu o majoritate de peste 90% din voturi. Încearcă să conteste un lider politic, Călin Popescu-Tăriceanu, care reprezintă motorul ascensiunii politice a ALDE şi unul dintre primii politicieni români în orice top de încredere.

Să încerci să blochezi în instanţă conturile ALDE, să vorbeşti despre desfiinţarea partidului şi alte asemenea aberaţii doar pentru că tu nu accepţi democraţia şi faptul că altcineva este mai popular, mai valoros şi mai competent cu mult decât tine este ruşinos! Descalificant chiar!

Apropiaţii lui Constantin susţin că acesta nu se luptă pentru putere, ci pentru principii! Ce glumă proastă!

Dacă ar fi avut principii, Daniel Constantin nu şi-ar fi trădat mentorul şi binefăcătorul, pe Dan Voiculescu!

Dacă ar fi avut principii, nu şi-ar fi ţinut cartea de muncă pe salariul minim la florărie (atât el, cât şi soţia!) în perioada anterioară formării USL. Mergea cu ditamai Jeep-ul, se îmbrăca la fel de costisitor, numai că, deh, din principiu, nu voia să plătească la stat niciun leu în plus.

Dacă ar avea principii, ar denunţa dracului abuzurile jegoşilor din structurile de forţă şi nu l-ar acuza pe Tăriceanu, de departe cel mai curajos om politic din România, că susţine penali! Românii au votat PSD şi ALDE tocmai pentru că nu cred în poveştile astea cu penali şi vor stoparea abuzurilor şi ticăloşiilor unor procurori ca Eva, Negulescu, Papici etc.

Dacă ar fi avut principii, nu l-ar fi impus pe lista ALDE pentru Senat pe Tudor Pendiuc. Pentru că, oricât ar fi cineva de tălâmb, tot ar pricepe că nu poţi avea o casă de 1 milion de euro, cu lift şi cu toate cele, dintr-un salariu de bugetar. Başca apartamente, terenuri, conturi etc.

După Paşte, „Ziarul de Argeş” va scrie mult despre Daniel Constantin! Numai lucruri imposibil de contestat!

D.M.D.

1 Comentariu

  1. Articolul este nemaipmenit:scurt si la obiect!A surprins perfect caracterul si incompetenta acestei javre ordinare,daniel constantin.Cazuse norocul pe acest dobitoc,dar ,ca orice prost ajuns din intamplare in varf ,crede ca merita mai mult.Are fata si minte de copil imbatranit si asa va ramane!

Lasa un raspuns