Sindicatul Liber al Universităţii Piteşti, implicat de preşedintele său, Mircea Bărbuceanu, în presiuni şi obţinerea de sponsorizări forţate!

0
107

După o analiză temeinică a modului în care a acţionat în cadrul Universităţii Piteşti aşa-numitul Sindicat Liber condus de lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu, „Ziarul de Argeş” va cere organelor abilitate ale statului declanşarea urmăririi penale împotriva pomenitei organizaţii sindicale pentru fapte prevăzute de legea penală şi, cu certitudine, care vin în contradicţie cu statutul SLUP.

În mod evident, un sindicat al profesorilor dintr-o unitate de învăţământ superior are ca obiectiv asigurarea unor salarii cât mai bune pentru cadrele didactice, condiţii mai bune de muncă, lupta pentru o bază materială cât mai performantă etc. Niciodată un sindicat nu se implică în exercitarea de presiuni asupra unor oameni de afaceri pentru a-i determina pe aceştia să le cedeze bunuri, să le asigure sponsorizări diverse etc.

Timp de aproape 6 ani, Mircea Bărbuceanu, în calitatea sa de preşedinte al SLUP, l-a atacat public pe afaceristul Gheorghe Axinte, pe care l-a acuzat nu doar că e prost şi incult, dar şi că a sifonat, pe mână cu fostul rector Gheorghe Barbu, peste 10 milioane de euro pentru lucrări la sediul UPIT, bani acordaţi fără licitaţie! L-a acuzat că a construit un restaurant pe terenul UPIT pentru care nu a plătit niciodată chirie şi a făcut băşcălie în termeni deosebit de duri de cariera universitară a lui Gigi Axinte, care a ajuns cadru didactic în urma amiciţiei cu Gheorghe Barbu şi cu alte persoane din conducerea UPIT!

Imediat însă ce Gigi Axinte a cedat presiunilor lui Bărbuceanu şi a sponsorizat, financiar sau cu utilaje şi forţă de muncă, mai multe acţiuni ale SLUP, totul s-a schimbat şi cel tăvălit prin noroaie ieri a devenit un model astăzi.

De asemenea, Gigi Axinte a cumpărat tăcerea SLUP oferind sindicatului bunuri de 250.000 de lei pentru o chirie de batjocură, 100 de lei pe an, bani plătibili până în 31 decembrie a fiecărui an!

Toate acestea, şi multe altele asemenea, sunt fapte grave de corupţie, care contravin atât legislaţiei sindicale, cât şi statutului SLUP, care nu prevede că sindicatul se va ocupa cu şantajarea oamenilor de afaceri în vederea obţinerii de bani, bunuri şi avantaje de alt fel pentru membrii săi.

Să vedem totuşi ce spun organele de cercetare penală în această speţă. Până atunci, vom prezenta mâine o dovadă irefutabilă a faptului că lectorul Mircea Bărbuceanu, sindicalistul-şef, a beneficiat în mod direct şi nemijlocit de contribuţia generoasă a magnatului Gigi Axinte!

D.M.D.

Lasa un raspuns