Sindicalistul Mircea Bărbuceanu recunoaşte tot ceea ce au încercat să acopere şi să muşamalizeze ex-rectorul Sebastian Pârlac şi Comisia de Etică şi Deontologie a Universităţii din Piteşti!

0
116

Spuneam luni că există grave neconcordanţe, care pot avea chiar consecinţe penale, între punctele de vedere ale preşedintelui Comisiei de Etică şi Deontologie Universitară, Sebastian Pârlac, şi liderului Sindicatului Liber al Universităţii din Piteşti, Mircea Bărbuceanu, vizavi de deja celebra invenţie la care cel din urmă s-a pretins coautor.

La sesizarea noastră, în care i-am cerut să investigheze o posibilă infracţiune legată de o sumă de 10.000 de euro oferită de afaceristul Gigi Axinte Universităţii din Piteşti pentru susţinerea realizării unei invenţii al cărei autor principal era profesorul Șuțan Claudiu, preşedintele Sebastian Pârlac ne-a răspuns că invenţia în cauză nu avea nicio legătură cu UPIT, că – pe cale de consecinţă – instituţia nu a primit niciun ban de la Axinte, că invenţia s-a realizat în 2013 şi a fost depusă la OSIM de SC ARGECOM SA, iar autorul principal Șuțan Claudiu şi coautorul Bărbuceanu Mircea nu au trecut în invenţie apartenenţa lor la Universitatea din Piteşti, conform datelor afişate la OSIM.

Cu alte cuvinte, profesorul Pârlac ne-a spus că îi ocupăm timpul degeaba şi punem Comisia de Etică şi Deontologie Universitară să ia în discuţie un caz care nu are nicio legătură cu Universitatea din Piteşti. Oare?

Iată însă că sindicalistul Mircea Bărbuceanu are o altă părere despre acelaşi subiect. Cu precizarea că Bărbuceanu este mult mai credibil, având în vedere că vorbeşte sub jurământ, în faţa instanţei de judecată:

„Mai mult, doamna preşedintă, un brevet presupune şi o altfel de muncă. Deci eu am susţinut lucrarea, prin faptul că sunt membru al Consiliului de Administraţie al universităţii, la forurile superioare ale universităţii. Însemnând Consiliul de Administraţie, prorectori…”.

Acelaşi Bărbuceanu anulează într-un text pe care l-a trimis prin email unui număr de câteva sute de persoane: „Axinte a contribuit cu mai mult de 10.000 de euro la cercetările care s-au făcut pentru salonul de la Geneva, unde Universitatea din Piteşti a luat două medalii de aur şi una de argint. Tot această firmă a pus la dispoziţie în mod gratuit camioneta cu care au fost transportate în Elveţia machetele de mare dimensiune. Unele dintre cercetări au vizat interese ale firmei ARGECOM. Este vorba despre sistemul seismic antimodular de construcţie a fundaţiilor unor clădiri (n.red.: aici Bărbuceanu se face de râs, pentru că invenţia se numeşte Sistem Modular Antiseismic…!). O altă invenţie premiată cu medalie de aur. În acest context, pentru ca SC ARGECOM SA să poată beneficia de brevetul pe care l-a finanţat, finanţatorul Gheorghe Axinte a fost trecut pe brevet. Oare este ceva anormal ca după ce plăteşti astfel de sume să beneficiezi de rezultatele cercetării?”.

Deci cei 10.000 de euro există! Axinte a finanţat totuşi UPIT, zice Bărbuceanu.

Domnule Pârlac Sebastian, poate totuşi vă răzgândiţi şi ne daţi un răspuns corect? Dacă banii nu se regăsesc în documentele financiar-fiscale ale UPIT, nu credeţi că legea vă obligă să sesizaţi imediat Parchetul? Ştiţi că nedenunţarea unei infracţiuni este ea însăşi infracţiune?

Revenim, cu dovada că nu-l denunţaţi de frică pe sindicalistul Bărbuceanu, domnule ex-rector Pârlac! Părerea noastră!

D.M.D.

Lasa un raspuns