Sindicalistul cu limbaj de cartier Mircea Bărbuceanu – tolerat de conducerea UPIT ca să fie folosit la alegerile pentru funcţia de rector?

0
315

Deontologia jurnalistică, pe care noi o respectăm cu stricteţe, ca şi prestigiul de care ar trebui să se bucure Universitatea din Piteşti în rândul intelectualităţii argeşene ne-au determinat să tratăm subiectul Mircea Bărbuceanu cu toată deferenţa! Omeneşte, am făcut tot ce era posibil pentru a nu afecta în niciun fel imaginea acestei instituţii de învăţământ superior atât în ochii elitei argeşene, cât şi ai viitorilor studenţi. Din păcate însă, nu putem continua pe această linie pentru că persistenţa în a-i considera pe conducătorii UPIT persoane de bună credinţă nu va conduce decât la eşecul acestui demers jurnalistic legitim!

Aşadar, iată la ce concluzie am ajuns în acest moment:

Liderii UPIT sunt, din motive diferite, dar la fel de puternice, într-o relaţie de colaborare cu lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu ca reprezentant al Sindicatului Liber din Universitate! Din acest motiv au încălcat Legea Educaţiei Naţionale (nr. 1/2011) în repetate rânduri, permiţându-i sindicalistului Bărbuceanu să se comporte cum o făcea pe vremuri Gigi Corsicanu în galeria Rapidului!

N-a fost insultă rostită vreodată de cineva pe care Bărbuceanu să nu o folosească împotriva şefilor săi, indiferent cum s-au numit aceştia. Aveţi pe site sutele de injurii cu care acest cadru didactic (??!) şi-a „acoperit” colegii. Cu toate acestea, ex-rectorul Sebastian Pârlac, în prezent preşedinte al Comisiei de Etică şi Deontologie Universitară, ne-a răspuns, într-un document oficial, că sesizarea noastră referitoare la încălcările legii de către Bărbuceanu este tardivă!

Tardivă? Nu e tardivă, bă profesore! Întârziat eşti tu, laolaltă cu colegii tăi, pentru că aţi fost complici la încălcarea legii! Când ăla de la sindicat te-a numit repetent în public, plagiator şi te-a făcut de râs ca pe un elev la seral prins cu copiuţa între picioare, aveai obligaţia să sesizezi comisia. Pentru că nu este la latitudinea ta, nu ai posibilitatea nici tu, nici ceilalţi bălăcăriţi de Bărbuceanu, să-l ierţi. Dacă nu pricepi de ce, atunci nu ai ce căuta la catedră!

Uite, să-ţi explic un pic mai pe înţelesul tău, fiindcă poate avea ăsta dreptate şi n-ai stat prea bine la învăţătură. Dacă un student, într-o sală a UPIT, cu zeci de martori, îi spunea unei colege că este curvă, că se prostituează pe bani, că face videochat sau că trăieşte cu rectorul, cercetarea lui disciplinară nu depindea de dorinţa respectivei fete. Ea putea, treaba ei, să nu-l cheme în instanţă să-i ceară bani pentru insultă şi calomnie (proces civil), dar în niciun caz nu-l putea exonera de o exmatriculare prin faptul că n-a depus plângere. Din moment ce a existat un scandal public, nişte fapte care au încălcat Legea educaţiei naţionale şi regulamentul UPIT, sancţiunea este obligatorie!

La fel, atunci când s-a pomenit de bani privaţi oferiţi ca sponsorizare, dar care nu se regăsesc în contabilitatea UPIT. Voi, rector, prorector, consiliu de administraţie, comisia vieţii etc., n-aveţi dreptul să treceţi cu vederea un scandal public, o posibilă faptă penală! Nu sunteţi pe moşia voastră, acasă la voi, în familia voastră!

Dacă ăsta, Bărbuceanu, zice că Axinte Gheorghe i-a dat pentru UPIT 10.000 de euro, iar voi susţineţi că banii nu se regăsesc în actele voastre oficiale, aveţi OBLIGAȚIA să sesizaţi PARCHETUL! Înţelegeţi? Nu e facultativ!

Dacă Bărbuceanu spune că a susţinut invenţia care-l interesa direct la Consiliul de Administraţie al UPIT, iar voi spuneţi că invenţia respectivă a fost realizată în nume personal de cei trei, fără niciun punct comun cu UPIT, atunci nu ne găsim în prezenţa unei tentative de trafic de influenţă?

Dacă un nene, portar la UPIT să zicem, percepe bani de la unii studenţi ca să-i lase să parcheze, nu comite un abuz în serviciu? Dacă aflaţi de aşa ceva, nu sunteţi obligaţi să luaţi măsuri cu el şi să sesizaţi organele abilitate ale statului?

De ce ar sta lucrurile altfel atunci când un sindicat, SLUP, folosindu-se de legătura lui cu UPIT, închiriază bunuri de 250.000 de RON pentru doar 100 de RON chirie ANUAL?!!!

Şi aş putea da încă 50 de exemple care ar impune sesizări penale!

Personal, cred că acest climat de „dolce far niente” are legătură, acum, cu alegerile pentru funcţia de rector al UPIT, până la care nu mai este deloc mult!

Vom reveni!

D.M.D.

Lasa un raspuns