Simona Brătulescu : „Noul Cod Fiscal trebuie aplicat în forma actuală”

0
399

Preşedintele PLR Argeş, Simona Brătulescu, consideră că se impune ca forma actuală a noului Cod Fiscal, care a fost, de altfel, votată în unanimitate în Parlament, să fie adoptată şi în şedinţa extraordinară a Legislativului de săptămâna viitoare.simona-bratulescu
“Codul Fiscal actual va determina o creştere substanţială a economiei româneşti şi reducerea decalajelor faţă de statele dezvoltate ale Uniunii Europene. Reducerea TVA la 19% va avea efecte directe şi indirecte pentru populaţie în general şi va avea un rol psihologic din punct de vedere economic, generând atragerea de noi investiţii, creşterea producţiei şi a consumului.
PLR şi PC (ALDE) susţin cu prioritate neimpozitarea profitului reinvestit şi reducerea impozitării venitului din dividende, pentru că sunt solicitări care au fost expuse la fiecare întâlnire cu mediul de afaceri. IMM-urile româneşti au nevoie de o pârghie pentru a-şi reveni după coşmarul din perioada 2010-2011, companiile româneşti au nevoie de recapitalizare pentru a deveni competitive pe piaţă. Vorbim despre reducerea evaziunii şi o mai bună încasare la bugetul de stat, despre o mai bună salarizare a angajaţilor.
Nu înţelegem de ce trebuie schimbate anumite măsuri, în contextul în care nici preşedintele şi nici PNL/PDL nu au fost în stare să indice cu precizie care sunt slăbiciunile acestui Cod Fiscal. De fapt, cele două Camere ale Parlamentului ar trebui să nici nu accepte solicitarea de reexaminare venită din partea preşedintelui întrucât nu sunt atacate anumite articole. Practic, timp de trei săptămâni, România a stat într-un scenariu pus la cale la Cotroceni. Preşedintele Iohannis a anunţat că nu-i place Codul Fiscal care conţine măsuri pe care însuşi domnia sa le considera vitale în campania electorală. Brusc, PNL/PDL au început să critice acest Cod Fiscal pe care îl votaseră cu doar câteva zile înainte. Iohannis a plecat în concediu, iar Guvernul şi coaliţia majoritară au încercat, în toată această perioadă, să explice de ce România are nevoie de creştere economică, de salarii mai bune. După ce s-a întors din concediu, înţelegând eroarea făcută, Iohannis le-a dat ordin celor de la PNL/PDL să facă din nou cale întoarsă. Ca să nu apară în faţa românilor aşa cum sunt, goi de substanţă, fără nicio responsabilitate a angajamentelor luate, cei din PNL/PDL au dorit să impună această scădere a TVA în două etape.
Când au crescut TVA de la 19% la 24%, într-o singură noapte, când românilor şi firmelor româneşti li s-a aplicat o brutală terapie de şoc, noii liberali nu au mai comentat. Acum, când este vorba despre măsuri pozitive, despre relaxare fiscală, stau pe gânduri.
Nu putem rămâne încorsetaţi în gândirea de contabilitate primară a Guvernului PDL; evoluţia economiei româneşti are nevoie de o viziune modernă, dinamică. Legea Salarizării va permite creşteri salariale în concordanţă cu performanţele economice şi creşterea producţiei, pentru a fi sustenabile”, a afirmat Simona Brătulescu, preşedintele PLR Argeş.

Lasa un raspuns