Simona Brătulescu: „Ministrul Finanţelor a readus sentimentul de stăpânire şi sfidarea faţă de cetăţeni”

0
495

simona_bratulescu_alde_ArgesCopreşedintele ALDE Argeş, Simona Brătulescu, îşi arată îngrijorarea pentru filozofia unora dintre membrii Guvernului Cioloș, arătând către atitudinea sfidătoare la adresa a milioane de români a ministrului Finanţelor, Anca Paliu Dragu.

Avem impresia că cel puţin o parte dintre tehnocraţii acestui guvern nu cunosc realităţile din această ţară şi nu înţeleg că salariul minim pe economie nu înseamnă un ajutor social, ci asigurarea unor condiţii minime de trai pentru oameni care muncesc, care produc. Or, ar trebui să depăşim modelul contabilicesc de la FMI aplicat în timpul guvernării Boc în România şi să înţelegem că firmele româneşti nu pot fi competitive şi rentabile dacă angajaţii nu-şi pot asigura măcar un trai cât de cât decent. Doamna Anca Paliu Dragu a readus în spaţiul public, la cel mai înalt nivel, sfidarea din timpul guvernului Boc-Băsescu şi atitudinea de stăpân la adresa cetăţenilor României.

Nu comparaţia cu cetăţenii din Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud deranjează – deşi îi reamintesc doamnei că România este un stat membru UE şi noi trebuie să ne comparăm permanent cu aceste state şi să tindem să ajungem la nivelul acestora – ci faptul că acest demnitar le spune românilor că sunt prea proşti sau prea leneşi să facă ceva chiar şi pentru doi lei.

Nici nu s-a împlinit bine luna şi aceşti tehnocraţi ne sfidează pe faţă!

O amânare a creşterii salariului minim pe economie – care nu este neapărat o măsură de stânga – este o mare greşeală. Menirea oricărui guvern este să asigure strategii şi politici publice eficiente pe termen scurt, mediu şi lung şi să asigure securitatea şi bunăstarea cetăţenilor. Dacă nu încercăm să ridicăm nivelul de trai şi să reducem decalajul faţă de celelalte ţări din UE când avem creştere economică, când este mai bine pentru România? Când avem salarii şi pensii îngheţate sau, mai bine, tăiate?

anca_paliu_dragu_discursÎi transmit doamnei Dragu nu cât câştigă cetăţenii din statele BRICS (deşi nu i-ar prinde rău), ci câteva date despre câte persoane ar fi ajutate dacă ar creşte salariul minim pe economie: 1.747.000 persoane ocupate din România se află sub pragul de sărăcie. 427.000 de salariaţi merg la muncă deşi veniturile obţinute nu-i ajută să depăşească pragul de sărăcie. Înmulţiţi cu trei, ca să luăm în calcul o familie cu un singur copil, şi vedeţi cam câţi români vor aştepta degeaba să mai primească nişte bani în plus.

Şi întreb acea parte a străzii care a cerut un nou guvern: bugetul pe 2016 are 10% din PIB pentru Sănătate şi 6% din PIB pentru educaţie?

Animalele preşedintelui Iohannis, amenajările de lux pe care niciun preşedinte nu a avut tupeul să le solicite din 1990 până acum nu au mai avut nevoie de calcule contabiliceşti. Preşedintele a cerut şi i s-a dat. Pentru restul… ghinion!”, a fost mesajul transmis de  Simona Brătulescu, copreşedintele ALDE Argeş.

Lasa un raspuns