Simona Brătulescu: „ALDE cere sancţiuni extrem de severe pentru cei care, nerespectând interdicţiile impuse de salvamari, salvamontişti etc., pun în pericol viaţa acestor salvatori”

0
354

Gestul lui Adrian Ciureanu, eroul care a salvat o femeie şi un copil în Mangalia, a impresionat o ţară întreagă. Tânărul şi-a sacrificat propria viaţă, intrând în marea agitată, pentru ca semenii săi să trăiască. Trupul acestuia a fost adus la mal de curenţi. Adrian Ciureanu avea 31 de ani şi era căsătorit.

Adrian Ciureanu era originar din localitatea Stroeşti, comuna Muşăteşti, judeţul Argeş. Tânărul lucra la o firmă de construcţii din Piteşti şi, din spusele apropiaţilor, avea planuri mari.

Impresionată de această tragedie provocată de inconştienţa unor iresponsabili care au ignorat senini interdicţiile salvamarilor, preşedintele ALDE Argeş Simona Brătulescu a decis să iniţieze, împreună cu deputatul ALDE Andrei Gerea, modificarea cadrului legislativ prin includerea de sancţiuni extrem de severe pentru cei care, nerespectând interdicţiile impuse de salvamari, salvamontişti etc., pun în pericol viaţa acestor salvatori:

Un tânăr de 31 de ani a murit încercând să salveze o femeie şi un copil. Şi-a pus viaţa în slujba semenilor lui şi îl numim erou. Pentru noi toţi, Adrian Ciureanu este un erou, dar nimeni şi nimic nu mai poate consola familia care trece acum printr-o tragedie fără egal.

Adrian Ciureanu a murit încercând să salveze o femeie care şi-a luat copilul şi a intrat în mare în ciuda interdicţiei salvamarilor. De ce a ignorat avertismentele salvamarilor? Poate pentru că aceşti salvatori ai mării, ca şi salvatorii muntelui, nu au nicio posibilitate de coerciţie a celor care nu respectă interdicţiile. În fiecare an, salvamari şi salvamontişti îşi riscă viaţa în timp ce îi salvează pe cei care ignoră toate avertismentele.

Pentru ca tragedia din familia eroului Adrian Ciureanu să nu se mai repete, cadrul legal trebuie schimbat URGENT în aşa fel încât încălcarea interdicţiilor să fie pedepsită. Împreună cu deputatul ALDE de Argeş Andrei Gerea, am căzut de acord ca legea actuală să fie modificată şi să prevadă sancţiuni pentru cei care îi ucid, ignorând orice interdicţie, pe cei ca Adrian Ciureanu. ALDE Argeş le solicită tuturor partidelor să se alăture demersului nostru de modificare a cadrului legislativ pentru a nu mai asista în viitor la alte tragedii, pentru a nu mai vedea părinţi plângându-şi copiii eroi, pentru a nu mai lăsa oameni să moară. Adrian Ciureanu este eroul mării şi al nostru, dar sacrificiul lui trebuie să unească întreaga clasă politică pentru modificarea legislaţiei. Nu mai dorim un alt caz Adrian Ciureanu. Eroii noştri trebuie să rămână în viaţă!”.

M.D.

Lasa un raspuns