In sfarsit! A fost descoperit leacul pentru cancer!

0
295

medicament_anti_cancerCercetatorii de la Universitatea Duke din Statele Unite au creat un medicament anti-cancer pe baza unui anticorp preluat de la persoanele rezistente la cancer, medicament care ucide celulele tumorale, insa le lasa pe celalalte neatinse, noteaza The Independent.

„Aceasta descoperire poate reprezenta o noua abordare in tratarea cancerului, deoarece anticorpul ucide selectiv celulele tumorale, astfel ca nu are efecte secundare semnificative”, a declarat Edward Patz, coordonatorul cercetarii. Acesta spune ca studiile au fost realizate asupra unor cancere descoperite accidental, ca de exemplu atunci cand un pacient bolnav de cancer a suferit o operatie de hernie.

“Daca nu le-ar fi descoperit, oamenii acestia ar fi murit cu cancer, nu de la cancer”, declara Patz.

Ulterior, un grup de cercetatori a incercat sa gaseasca dovezi din care sa rezulte ca sistemele imunitare ale oamenilor reactioneaza in mod diferit, gasind acest anticorp. Anticorpul a fost testat atat pe soareci, cat si pe celule umane canceroase. In ambele cazuri, anticorpul a ucis celulele canceroase, desi şoarecii au murit si ei, cel mai probabil din cauza ca doza administrata nu a fost suficienta, susţine Edward Patz.

„Am aratat ca acest anticorp ucide celulele canceroase. Poate nu pe toate, dar cu siguranta are un efect asupra acestor celule tumorale”, a mai spus el.

Medicamentul a avut un impact  puternic in special asupra timpului de raspuns al sistemului imunitar, lucru care ar putea contribui in mod decisiv la combaterea cancerului. Cercetatorii sunt acum pregatiti sa faca studii clinice folosind acest anticorp al persoanelor mai rezistente la cancer.

(Sursa: Mediafax)

Lasa un raspuns