Şerban Valeca – o nulitate politică!

0
584

serban valecaCând mi-am permis să scriu, în replică la o minciună infectă publicată de un site degenerat, că Şerban Valeca nu mai candidează la şefia PSD Argeş, susţinătorii senatorului au luat foc. Aproape la propriu!
Aşa că, pentru a nu-i aduce în pragul atacului cerebral pe talibanii senseiului, refuz să detaliez astăzi aspecte pentru care, în opinia noastră, Şerban Valeca n-ar fi îndreptăţit să ocupe nu doar funcţia de preşedinte al PSD Argeş, ci, în general, nicio funcţie publică. Deci nu voi scrie înainte de alegerile din 29 septembrie despre problemele cu femeile pe care nu Florin Tecău, ci Şerban Valeca le are. De asemenea, nu voi scrie despre acuzaţia foarte gravă – care, în opinia „Ziarului de Argeş”, stă în picioare – potrivit căreia Valeca este ofiţer acoperit al SRI. Nici despre intervenţia senatorului în favoarea băiatului vitreg al unui chestor nu voi scrie un rând până după alegeri, ca nu cumva să fiu acuzat că vreau să influenţez votul de săptămâna viitoare.
Voi detalia însă de ce cred că alegerea lui Şerban Valeca în funcţia de preşedinte al PSD Argeş reprezintă un gest sinucigaş pentru orice social-democrat argeşean care crede în viitorul filialei, nu care şi-a propus să-i guste coliva!
Şerban Valeca nu există practic ca om politic. Dacă ar candida singur, nu s-ar vota nici măcar el. Reprezintă marioneta perfectă, băgată la înaintare de un individ ca Gheorghiţă Boţârcă (şi alţii ca el!). Partidul ar fi condus în realitate de alţii, din umbră, în timp ce pe Şerban Valeca l-ar plimba ca pe sfintele moaşte şi l-ar prezenta electoratului ca pe urmaşul lui Bruce Lee în Argeş!
Ni se spune mereu că Şerban Valeca a obţinut un număr extraordinar de voturi la fiecare scrutin la care a participat. Este adevărat şi… totuşi fals! Voturile au fost obţinute cu adevărat de Ion Georgescu, primarul din Mioveni şi coordonatorul zonei din partea PSD, un organizator de excepţie, care a reuşit să facă atrăgător şi un produs politic expirat ca senatorul Valeca.
Să analizăm puţin rezultatele lui Valeca în cele aproape opt luni de interimat. Să vedem dacă este un lider care obţine rezultate politice, un lider care uneşte, un lider care reuşeşte să se impună în relaţia cu Centrul. La toate aceste întrebări, răspunsul este unul singur: este pe dracu’!
În opt luni de mandat interimar, Şerban Valeca n-a obţinut nimic pentru partidul său. Peste tot eşecuri, umilinţe politice şi… victorii PNL!
La ITM Argeş, atât inspectorul-şef, cât şi adjunctul său sunt liberali. Adică din acel PNL care loveşte zilnic în Guvernul PSD ale cărui interese ar trebui să le apere în Argeş Valeca Şerban, senator.
La Direcţia Silvică Argeş, cu ştiinţa lui Şerban Valeca şi la intervenţia deputatului PSD Radu Vasilică, a fost numit în funcţia de director adjunct Cătălin Ionuţ Podea, membru PNL, cu tată liberal etc. De ochii lumii s-a spus că Podea junior n-ar mai fi liberal de ceva vreme. Cine crede asta e probabil sărac cu duhul!
La Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea, directorul general Marius Pârvu, de la PSD, şi-a pierdut funcţia exact la mijlocul interimatului lui Şerban Valeca. În mod sigur, noul director general va fi de la UNPR sau de la ALDE atâta vreme cât samuraiul care conduce PSD Argeş nu s-a complicat să-şi susţină colegul de partid nici măcar printr-o intervenţie publică, darămite la factorii de decizie din Bucureşti!
Să vorbim despre Garda de Mediu? Să vorbim despre lipsa de reacţia a lui Şerban Valeca la numirea traseistului politic Adrian Bughiu în funcţia de secretar de stat, deşi acesta a înjurat la greu PSD din postura de membru PDL şi lacheu al lui Mircea Andrei?
Dacă aceste lucruri şi multe asemenea s-au întâmplat doar în câteva luni, să mergem cu amintirile încă şi mai departe în trecut? Să ne amintim lipsa de bărbăţie a lui Şerban Valeca, cel care nu s-a implicat niciodată în luptele purtate de PSD Argeş cu banda de puşcăriabili a lui Mircea Andrei (ex-brigada PDL!)?
Fără supărare, dar cine consideră alegerea lui Şerban Valeca drept o soluţie pentru PSD Argeş este ori nebun, ori ticălos. Fie ambele!
D.M.D.

Lasa un raspuns