Şerban Valeca are idei tembele şi puncte de vedere stupide

0
400

serban valecaZi după zi îl înţeleg din ce în ce mai puţin pe senatorul Şerban Valeca, aspirant la şefia PSD Argeş. Omul este profesor universitar, a fost ministru, a condus o unitate strategică de importanţă naţională, face sport la nivel de vârf de 40 de ani. Şi, cu toate astea, când vorbeşte pare la fel de isteţ ca ţărănistul Gigi Dinescu atunci când îşi anunţa intenţia de a construi un centru vechi al Piteştiului pe malul Argeşului!!!
Ce zice Valeca? Sincer vorbind, numai prostii! Iar pentru a nu fi contrazis de fanii senatorului voi prezenta fragmente incredibile din interviul acordat de candidatul Valeca săptămânalului „Jurnal de Argeş”. Citiţi şi vă cruciţi, pentru că noi ceva mai tare n-am citit!
– D-le Valeca, vă este teamă de ceilalţi doi contracandidaţi pentru funcţia de preşedinte al PSD Argeş?
– Nu. De ce să-mi fie teamă? Sunt colegii mei.
– (…) Care este şocul pe care trebuie să-l administraţi organizaţiei PSD Argeş ca să-şi revină organizatoric, dar şi din punct de vedere al credibilităţii, mai ales după arestarea celor doi foşti lideri, şi anume Constantin Nicolescu şi Tudor Pendiuc?
– Soluţia e că nu-i trebuie niciun şoc. (…) Nu am vorbit cu niciun coleg şi nici nu o să vorbesc cu niciun coleg pentru că aş considera că îi jignesc. Eu consider că aş jigni un coleg care mă ştie de 20 de ani dacă i-aş spune: te rog eu frumos să mă votezi. Repet, nu am vorbit cu niciun coleg din organizaţie.
– (…) Cum comentaţi retragerea d-lui preşedinte al Consiliului Judeţean, Florin Tecău, din cursa pentru funcţia de preşedinte al PSD Argeş? A dat dovadă de slăbiciune?
– Nu ştiu că s-a retras. Habar n-am!”.
Incredibil! N-a vorbit Costel Pârţag de la „Vacanţa Mare”, ci senatorul Şerban Valeca, omul care vrea să conducă PSD Argeş! Cică nu-i e teamă de contracandidaţi, fiindcă… sunt colegii lui!? Parcă ziaristul vorbea despre smardoială! Sau pur şi simplu despre frică! Măi Şerbane măi, omul te întreba dacă ţi-e teamă că vei pierde alegerile în faţa unuia dintre ei! Pricepi? Ce legătură are răspunsul tău cu întrebarea? Apropo, evident că toţi contracandidaţii sunt colegii tăi, pentru că nu poate un liberal să candideze pentru şefia PSD Argeş. Corect?
Pentru Şerban Valeca, PSD Argeş n-are nevoie de nicio schimbare. Cică merge bine! Aşa ceva?! Nicolescu face puşcărie, Pendiuc de-abia a ieşit din arest, doi deputaţi au dosare penale, câteva zeci de primari asemenea şi Valeca zice că totul e cool! Doamne Dumnezeule! Şi omul acesta, care pare inteligent ca un ciocan, vrea să fie liderul care să relanseze social-democraţia în Argeş!
Apoi Valeca mai zice că ar fi o jignire dacă ar cere voturi de la colegii de partid!! Păi aşa se fac campaniile electorale de orice fel. Candidaţii îşi prezintă programele şi le cer oamenilor votul. Cum adică îi jigneşti dacă le ceri să te voteze? Atunci spune-le să nu te aleagă, ca să-i faci să se simtă bine!
Iar faptul că senatorul spune nonşalant că habar n-are că Florin Tecău nu mai candidează e bomboana de pe colivă! Este expresia supremă a miserupismului total. Complet! A faptului că Şerban Valeca nu poate fi lider nicăieri, fiindcă omul nu pricepe că a conduce necesită informaţii, implicare, control…
Citind interviul, orice pesedist ajunge la o concluzie. Valeca nu! Pentru că un candidat care se prezintă astfel ori îşi bate joc de tine, votant, ori îşi bate joc de el însuşi. Ori ambele!
D.M.D.

Lasa un raspuns