Senatorul Şerban Valeca şi Ciprian Pahonţu, şeful ROMSILVA, girează public distrugerea pădurilor argeşene de către Armand Chiriloiu!

0
496

UNU: Atunci când un senator sau deputat îşi angaja pe cineva din familie la cabinetul lui parlamentar, risca să meargă la puşcărie pentru conflict de interese. Asta deşi era vorba despre consilierii săi personali, în care respectivul ales trebuia să aibă foarte mare încredere şi care îl reprezentau în relaţia cu electoratul şi cu autorităţile.

Armand Chiriloiu şi-a angajat nevasta la Ocolul Silvic Piteşti, deşi Direcţia Silvică nu e moşia lui de la mă-sa, iar antecedentele penale ale Alinei Chiriloiu în povestea transferurilor frauduloase de pădure de la Rădăuţi la Vidraru ar fi trebuit să o transforme pe aceasta în persona non grata pentru întreaga ROMSILVA!

DOI: Atunci când procurorul general Tiberiu Niţu a folosit un antemergător de la Poliţia Rutieră, i s-a făcut dosar penal pentru abuz în serviciu.

Alina Chiriloiu, un simplu inginer silvic la O.S. Piteşti, a primit de la soţul său, directorul general al Direcţiei Silvice Argeş, în doi ani, două autoturisme de teren Dacia Duster, pe care le-a folosit cum a avut chef şi când a avut chef. Maşinile au fost fotografiate de mai multe ori în curtea familiei Chiriloiu, fiind 24 de ore din 24 la dispoziţia nevestei directorului. (Foile de parcurs şi restul hârţogăriei sunt „rezolvate” de omul de casă al familiei Chiriloiu, Dan Moruga, cel recompensat la Ziua Silvicultorului cu o primă uriaşă!)

TREI: Atunci când Corpul de Control al Ministerului Apelor şi Pădurilor descoperă nereguli grave la verificarea unei direcţii silvice judeţene, raportul este aprobat imediat de ministru şi directorul în cauză este destituit din funcţie tot imediat.

Armand Chiriloiu a fost verificat în noiembrie 2017 în baza unei reclamaţii depuse la minister în august 2017. Au fost identificate probleme extrem de grave, abuzuri şi potenţiale infracţiuni, fapt pentru care a fost propusă înlocuirea sa din funcţie. Numai că ministrul Ioan Deneş, cel care a înlocuit-o în funcţie pe Doina Pană, a refuzat să-şi însuşească raportul şi să dea curs propunerii de demitere a lui Armand Chiriloiu. Ca să fie cumva acoperit, ministrul nici nu a respins actul Corpului de Control, ci pur şi simplu l-a ignorat, ca şi când nu ar exista!

În urma mai multor reclamaţii şi sesizări depuse în ultima perioadă, Armand Chiriloiu este cercetat penal de DNA, anchetat de ANI pentru grave inadvertenţe în declaraţia de avere (sume cash care depăşesc 20 de miliarde, zeci de terenuri, două apartamente şi o casă, bijuterii scumpe şi arme de colecţie, toate  mult peste veniturile infime realizate LEGAL de familia Chiriloiu!), este verificat de colegii săi din ROMSILVA pentru defrişările ilegale şi abuzurile incalificabile comise la DS Argeş în ultimii şase ani etc. Cu toate acestea, MAFIA pădurilor îl protejează pe Armand Chiriloiu!

Armand Chiriloiu este, în acest moment, demnitarul argeşean cel mai detestat. Omul cel mai înjurat din PSD Argeş! Individul este perceput ca drujba care defrişează Pădurea Trivale şi coordonează tăierile a zeci de mii de metri cubi de masă lemnoasă în Argeş! Singurul lui „atu” este reprezentat de rezultatele financiare bune realizate din momentul în care a fost numit în fruntea Direcţiei Silvice, rezultat care, în sine, reprezintă dovada unor alte abuzuri comise asupra pădurii. Cei din domeniu ştiu despre ce este vorba, ca de altfel şi procurorii!

PSD Argeş va pierde capital electoral masiv pe subiectul Chiriloiu. Să susţii public un director de direcţie silvică anchetat de DNA şi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, un individ care locuieşte într-o casă ridicată în Pădurea Trivale (arie protejată, plămânul verde al Piteştiului!) în urma defrişării ilegale a zeci de stejari seculari, să sprijini un silvicultor care a fost cercetat penal pentru braconarea unui cerb carpatin, să menţii în funcţie un… Chiriloiu cu o avere de zece ori mai mare decât veniturile lui legale, asta e sinucidere politică pentru senatorul Şerban Valeca şi organizaţia pe care o conduce!

Chiriloiu îşi va pierde funcţia, în pofida tuturor jigodiilor corupte din ROMSILVA care-l susţin şi care-i acoperă abuzurile! Dosarele lui penale, existente şi viitoare, îi vor găsi împreună, pe banca acuzaţilor, pe Armand şi Alina Chiriloiu, pe şeful ROMSILVA Ciprian Pahonțu (cel care permite muşamalizarea tuturor controalelor regiei, acceptând ca de fiecare dată să fie delegat ing. Georgescu Valerică, zis „Nu se confirmă”), pe şefa de personal din ROMSILVA Alina Şerb, protectoarea lui Chiriloiu etc.

Săptămâna viitoare vom sesiza DNA în legătură cu şefii ROMSILVA, pentru că este păcat să nu răspundă penal dacă tot au ales să-l sprijine!

D.M.D.

Lasa un raspuns