Şeful Sindicatului Liber al Universităţii din Piteşti, Mircea Bărbuceanu, flutura nostalgic steagul rasismului într-un discurs politic: „Treceţi pe lângă marile combinate de la Călan, CUG Iaşi, Reşiţa… Treceţi pe lângă marile exploataţii agricole stăpânite acum de arabi sau multinaţionale…”

0
106

Undeva prin 2015, controversatul sindicalist Mircea Bărbuceanu, autorul celor mai şocante scandaluri din lumea universitară argeşeană, pretindea în instanţă că suferă de o afecţiune psihică gravă, care necesită medicaţie de specialitate şi i-a provocat grave prejudicii personale şi profesionale. Prejudicii pentru care a pretins şi a primit daune de la nişte judecători care, cel mai probabil, sufereau şi ei cu capul!

În fine, facem din nou precizarea că nimeni dintre şefii Universităţii din Piteşti nu i-a solicitat sindicalistului Bărbuceanu să aducă documente medicale care să ateste că are dreptul să predea în perioada în care era bolnav psihic cu acte în regulă!

Am intrat în posesia unui discurs din acea vreme, mai precis din luna octombrie a anului 2015 când, imediat după începerea anului universitar, lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu a avut o intervenţie memorabilă şi ILEGALĂ într-o discuţie cu trupa lui de şoc din sindicat. În discurs, în afara zecilor de insulte la adresa foştilor rectori Gheorghe Barbu şi Ionel Didea, a ex-preşedintelui Consiliului de Administraţie al UPIT Nicolae Brânzea şi a altor oficiali, insulte care de altfel nu lipseau din nicio ieşire publică a sindicalistului, Bărbuceanu a avut pasaje în care părea cel mai politician dintre politicieni, deşi sindicatul pe care-l conduce nu are nicio legătură cu politica:

Aceleaşi <<scheme>> au funcţionat şi funcţionează de 26 de ani în România: foşti secretari PCR, securişti şi turnători, ori interpuşi ai acestora, indivizi fără niciun scrupul, s-au cocoţat la conducerile diverselor întreprinderi sau instituţii, unde nu au urmărit decât să distrugă orice opoziţie, astfel încât să poată jefui şi să poată face averi ÎN LINIŞTE, fără a le păsa că au distrus totul în jurul lor şi după ei. Dacă cumva aţi uitat, treceţi pe lângă Arpechim… treceţi pe lângă Textila şi Argeşana… treceţi pe lângă Rolast ori Alprom… treceţi pe lângă fostele fabrici de bere şi de pâine… treceţi pe lângă ARO Câmpulung…

Treceţi pe lângă marile combinate de la Călan, CUG Iaşi, Reşiţa… Treceţi pe lângă marile exploataţii agricole stăpânite acum de arabi sau multinaţionale… Treceţi pe lângă FOSTELE PĂDURI ale copilăriei noastre…

Nu veţi vedea decât pustiu şi oameni care îşi muşcă degetele că au stat cu braţele încrucişate şi au votat pentru o găleată sau pentru mici, bere şi manele!”.

Citind toate năzdrăvăniile îndrugate de Mircea Bărbuceanu, ne întrebăm din nou dacă şefii UPIT au habar de faptul că Legea Educaţiei Naţionale interzice în mod expres politica în şcoli şi universităţi?

Până la urmă, având în vedere toate articolele pe care le-am scris despre acest domn, la câte sute de încălcări ale legislaţiei devenea oare Bărbuceanu culpabil pentru rector şi Comisia de Etică şi Deontologie Universitară?

Revenim!

D.M.D.

P.S. Mister Bărbuceanu, declaraţia aia cu combinatele deţinute acum cică de arabi este, în contextul respectiv, rasistă şi xenofobă! Păi de-astea facem noi la catedră la Universitatea din Piteşti? Mai aveaţi un pic şi militaţi pentru o cruciadă, ceva!

Lasa un raspuns