Secretarul de stat ALDE Robert Tudorache: „Primăriile vor putea decide singure extinderea reţelelor de gaze naturale şi vor putea accesa fonduri europene pentru aceste investiţii”

0
135

Reprezentanţii Ministerului Energiei lucrează la schimbarea Legii Energiei din cauza blocajelor de natură administrativă şi legală cu care se confruntă aleşii locali în special.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Energiei Robert Tudorache, schimbările care vor surveni, dacă vor fi aprobate, prevăd ca autorităţile locale să decidă pe cont propriu dacă vor extinderea reţelelor de gaze naturale în localităţile pe care le administrează prin alocarea de fonduri de la buget sau să acceseze bani europeni pentru astfel de proiecte. De asemenea, secretarul de stat Robert Tudorache precizează faptul că nu Guvernul României sau Ministerul Energiei stabileşte preţul energiei electrice, ci ANRE, în conformitate cu preţul energiei electrice stabilit pe piaţa liberă.

Ministerul Energiei este acţionarul majoritar al companiilor de stat producătoare de energie electrică şi toate companiile care au înregistrat profit au repartizat dividende statului român. Aceşti bani colectaţi de la producătorii de energie electrică şi gaze naturale se întorc în buzunarul statului român, respectiv al cetăţenilor.

Lasa un raspuns