Se solicită descinderea DNA la Fabrica de Cherestea de la Domneşti, unde se fură… ca-n codru!

0
4161
  • Mafia PNL îl menţine în funcţie pe Armand Chiriloiu, deşi are dosare la DNA, este anchetat de ANI, are o avere fabuloasă ca bugetar şi activitatea lui la conducerea Direcţiei Silvice Argeş are probleme grave de natură penală, administrativă şi etică

Am primit ieri la redacţie o serie de informaţii, extrem de detaliate, despre modul în care fac bani cei din mafia argeşeană a lemnului la Fabrica de Cherestea de la Domneşti.

Am mai scris şi vom mai scrie despre acest subiect, mai ales că, în ultima vreme, Armand Chiriloiu a bătut palma cu mafioţii din PNL Argeş, care-l susţin în funcţie în schimbul unui procentaj din ce se „produce” în sectorul forestier argeşean. Altfel nu s-ar explica de ce Adrian Miuțescu îl menţine în funcţie pe Armand Chiriloiu, deşi nu este membru PNL, deşi are două dosare la DNA – Structura Centrală, deşi este investigat de Agenţia Naţională de Integritate la capitolul avere şi pentru angajarea soţiei la Ocolul Silvic Piteşti, deşi presa a publicat mii de articole despre dezastrul din Direcţia Silvică Argeş etc. etc.

Cum se fac bani la Fabrica de Cherestea de la Domneşti?

Prin mai multe metode, pe care le enumerăm succint. Pe larg, sursa noastră va vorbi ulterior cu procurorii.

În primul rând, intrarea de buştean se face la valoarea de 150-250 de lei, deşi pe piaţa liberă preţul buşteanului la fabrică variază între 350 şi 400 de lei. De aici rezultă că Direcţia Silvică Argeş îşi provoacă singură un prejudiciu substanţial, prejudiciu care se transformă în bani grei pentru anumite persoane, care vor fi identificate de procurori şi pedepsite de judecători.

Randamentul de transformare a buşteanului în cherestea este de 45-47%, în timp ce intrarea în documentele de inventar se face la un randament de 37-38%. Deci o altă şmecherie de unde ies bani grei. Grei şi negri!

O altă „inginerie forestieră” constă în declasarea cherestelei de categorie A (China) la cherestea de categorie B (Arabia). Se realizează din pix un câştig de 125 de dolari la fiecare metru cub!

Livrarea cherestelei din fabrică se face de către firma privată SC Damianis SRL, cu sediul în Domneşti, acţionarul principal al firmei fiind Mihai Hiru, nimeni altul decât şeful de depozit din fabrică. De la această firmă se face, doar scriptic, livrarea către China, diferenţa de preţ fiind de circa 3.000 de dolari pentru fiecare camion (25 mc x 125 dolari/mc)!

Revenim cu noi informaţii în exclusivitate!

Totul a ajuns, evident, şi la ministrul Mediului, Costel Alexe! Şi nu este decât începutul!

D.M.D.