Se pregăteşte alianţa panaramelor: Ludovic Orban îl susţine pe Nicuşor Dan pentru Primăria Municipiului Bucureşti!

0
1022

Pentru argeşeni în general şi pentru piteşteni în special, Nicuşor Dan n-a reprezentat niciodată nimic. Doar un ciudat dintr-o gaşcă de ONG-işti dubioşi şi procesomani care au blocat investiţii pentru comunitatea din Bucureşti în valoare de miliarde de euro.

Între timp însă, Nicușor Dan a devenit un subiect de interes şi pentru piteşteni din momentul în care Dan Trifu de la Eco-Civica, partenerul lui de distrugere a business-urilor, s-a implicat într-o campanie ticăloasă de sabotare a celei mai importante investiţii private din istoria municipiului, megacomplexul Piteşti Mall din Tudor Vladimirescu!

Ca să nu existe dubii asupra frăţiei vechi şi rău-intenţionate dintre Dan Trifu şi Nicușor Dan, publicăm o fotografie din 2009 în care cei doi, plus alte două caricaturi similare, s-au reunit într-o conferinţă de presă în care au contestat vehement 54 de PUZ-uri care urmau să fie aprobate la acea vreme de Consiliul General al Municipiului Bucureşti!

Nicușor Dan şi-a dat însă arama pe faţă în ultimii ani, arătând că, de fapt, nu e interesat de activismul civic autentic, ci s-a folosit de notorietatea pe care şi-a creat-o contestând orice, oricum şi oricând pentru a încerca să devină stăpânul bugetului de peste un miliard de euro al Municipiului Bucureşti.

Încă de anul trecut, fostul lider al USR a anunţat public faptul că vrea să candideze pentru fotoliul de primar al Capitalei din postura de candidat unic al Opoziţiei. Solicitarea lui a fost însă ignorată de toată lumea, cu excepţia altei caricaturi politice, liderul PNL Sică Mandolină, cunoscut şi sub porecla de Ludovic Orban. Sau invers!

Orban, care a vrut şi el să fie primar al Bucureştiului, dar n-a reuşit, fiind blocat de dosarul deschis de DNA, s-a speriat de rezultatul foarte bun, de aproape 40%, obţinut de USR-PLUS în Bucureşti la alegerile europarlamentare şi de faptul că alianţa pomenită îl va arunca în luptă pe alt celebru activist cu priză la tineretul corporatist şi hipsterist, Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii.

Din acest motiv, Ludovic Orban vrea un candidat „cu profil de activist, o figură proaspătă în politică, neimplicat în politica de cumetrii”. Iar cum Nicușor Dan se potriveşte profilului şi nu este în prezent membru al niciunui partid politic, iată că oportunitatea de a concura USR-PLUS cu candidat oarecum similar s-a ivit din senin!

Ludovic Orban le-a spus apropiaţilor săi din conducerea PNL că Nicușor Dan este singura şansă a liberalilor de a obţine în 2020 fotoliul de primar al Bucureștiului, după ani şi ani de eşecuri dureroase şi umilitoare.

Se pregăteşte deci alianţa panaramelor: Sică Mandolină îl susţine pe Mucuşor Dan pentru Primăria Municipiului Bucureşti!

D.M.D.

Lasa un raspuns