Scandalul marcărilor ilegale de la Rucăr (marca PSD!) a fost muşamalizat încă de acum doi ani. Să descoperim împreună de către cine!

0
415

În vara anului 2017 am avut plăcerea să blocăm o tentativă de defrişare ilegală de proporţii. La sesizarea unui localnic am aflat că într-o păşune de gol alpin, undeva la Izvoarele Dâmboviţei (în raza administrativ-teritorială a comunei Rucăr!), este un număr foarte mare de brazi marcaţi pentru tăiere.

Lucrătorii Gărzii Forestiere Ploieşti au descins în zonă şi au constatat că 158 brazi fuseseră marcaţi ILEGAL în vederea tăierii, cu ciocanul de marcat de la Ocolul Silvic „Codrii Verzi” din Piteşti! De ce ilegal? Pentru că marcarea în vederea tăierii nu s-a făcut la comanda proprietarului, care era Primăria Rucăr. S-a marcat la comanda celui care a arendat terenul!

Am sesizat atunci atât Garda Forestieră Ploieşti, cât şi Primăria Rucăr şi le-am cerut nu doar să impună imediat respectarea legii conform atribuţiunilor pe care le au, cât şi să ne pună la dispoziţie, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, măsurile pe care le-au luat şi să ne ţină la curent cu aplicarea lor. Iniţial, am primit răspunsuri de la ambele instituţii, fiecare dintre ele confirmând spusele noastre şi informându-ne că au blocat operaţiunea de defrişare ilegală şi că vor sesiza Parchetul!

Ulterior… n-am mai primit nimic! Şi cum atenţia ne-a fost atrasă de alte şi alte subiecte de interes pentru comunitate, am neglijat tunul forestier de la Rucăr. Le-am acordat celor două instituţii prezumţia bunei credinţe şi le-am lăsat să-şi facă treaba.

Ei bine, surse foarte bine informate ne-au anunţat că povestea a fost muşamalizată. N-au fost sesizaţi procurorii, nu s-au desfăşurat anchete, nu s-au anulat contractele de arendă în zonă, nu s-a făcut absolut nimic serios pe calea tragerii la răspundere a celor vinovaţi!

Ocolul Silvic „Codrii Verzi” din Piteşti marchează în continuare arbori pentru tăiere, în aceeaşi manieră, şeful său, consilierul Marius Nicolaescu, fiind chiar susţinut de deputatul PSD Radu Vasilică pentru un post de secretar de stat în domeniu! Am aflat că în prezent ocolul în cauză a început să marcheze în vederea unor defrişări masive (şi) pentru celebrul Ion Andrei, zis Brânză, personaj celebru din comuna Pietroşani, satul Gănești, la care procurorii au găsit la percheziţie nu mai puţin de 17 miliarde lei în casă!!

Revenind la marcarea ILEGALĂ a celor 158 brazi de la Rucăr, cum să muşamalizezi implicarea celor de la Ocolul Silvic „Codrii Verzi”? Adică ei nu ştiau că doar proprietarul, şi în niciun caz arendaşul, este cel care dreptul să solicite marcarea în vederea tăierii? Faptul că nu a fost sesizat Parchetul are cumva legătură cu apartenenţa tuturor la PSD?

Sunt multe astfel de întrebări, la care aşteptăm răspunsuri. De aceea, le-am adresat un nou set de întrebări celor de la Primăria Rucăr şi Garda Forestieră Ploieşti. Este un scandal public pe care noi nu-l vom permite muşamalizat!

Vom reveni!

D.M.D.

Lasa un raspuns