Sancționați pentru transport ilicit de lemne

0
70

În ziua de 7 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au desfăşurat activităţi de combatere a sustragerii, transportului şi comercializării ilegale de material lemnos, ocazie cu care au depistat pe DN73D de pe raza comunei Hârtieşti, un autocamion cu remorcă ce transporta material lemnos.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că materialul lemnos transportat nu corespunde cu cel înscris în cele două avize de însoţire prezentate, fapt pentru care conducătorul mijlocului de transport a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010. Totodată, au fost aplicate măsurile complementare de confiscare a peste 22 m.c. material lemnos care a fost predat ocolului silvic competent, precum şi a autocamionului şi remorcii folosite la transportul acestuia.

În seara zilei de 8 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Albota au acţionat pentru prevenirea sustragerii, transportului şi comercializării ilegale de material lemnos, ocazie cu care l-au depistat pe D.P., de 31 de ani, din comuna Izvoru, care transporta cu o autoutilitară, pe DN 65, pe raza localităţii Albota, cantitatea de aproximativ un metru cub de material lemnos fără documente de provenienţă şi însoţire.

În cauză a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat ocolului silvic competent.

(Sursa: IPJ Argeș)

Lasa un raspuns