Salariaţii Ocolului Silvic Domneşti şi-au bătut joc miercuri de drumul forestier Nucşoara-Lunci, pe care au împrăştiat câteva pietricele prăduite din albia Râului Doamnei!

0
206

La Direcţia Silvică Argeş, bătaia de joc a atins cote de neimaginat. În data de 17 iulie, pe tronsonul de drum forestier Nucşoara-Lunci, imediat după tabăra de la Nucşoara, o grupă de lucrători silvici de la Ocolul Silvic Domneşti bascula piatră pe care apoi o întindea la mişto pe drum. Cei în cauză foloseau utilajele ocolului, adică o basculantă şi un buldoexcavator, cu care au transportat, respectiv întins circa 20-25 de metri cubi de balast.

Evident, balastul a fost luat din albia Râului Doamnei, lucru ilegal, dar cum cei de la Direcţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea nu par deloc dornici să aplice legea, oamenii lui Chiriloiu de la Ocolul Silvic Domneşti au scăpat neamendaţi. Din nou!

După cum se vede din fotografia pe care o publicăm, lucrarea nu poate fi considerată nici măcar de mântuială. E o adevărată batjocură! Aşteptăm să vedem decontul, pentru că avem o bănuială că banii vor depăşi cu mult contravaloarea balastului!

În fine, am mai observat că, din dispoziţia expresă a directorului Armand Chiriloiu, cu ceva vreme în urmă au fost desfiinţate cele două bariere, cea de la Nucşoara şi cea de pe Valea Vâlsanului. Pădurarul cu care am vorbit ieri ne-a spus, printre înjurături, că acest lucru s-a făcut tocmai pentru a trece nestânjenite maşinile care aprovizionează fabrica de cherestea de la Domneşti, cea mai tare şi, se va vedea curând, cea mai penală afacere a brigăzii de la Direcţia Silvică Argeş! Plus că pe la fostele bariere trec, mult prea des, sute de camioane cu buşteni, exact acele camioane care au dus Argeşul pe locul întâi la defrişări ilegale în deja celebrul clasament al Greenpeace România!

Luni vom prezenta în exclusivitate cum a fost muşamalizat controlul din 2018 al Camerei de Conturi Argeş la Direcţia Silvică Argeş, la intervenţia unui fost ştab al RNP Romsilva ajuns la Curtea de Conturi a României ca membru al echipei lui Ilie Sârbu!

D.M.D.

Lasa un raspuns