Să demascăm impostura, fariseismul şi corupţia!

0
367

Obiectivul nostru? Să demascăm impostura, fariseismul şi corupţia!

1„Ziarul de Argeş” nu este o publicaţie comodă. N-a fost niciodată! Nu este patronată de magnaţi locali ca să aibă nevoie de bunăvoinţa autorităţilor. Existăm pe tarabele difuzorilor de aproape 12 ani şi vom continua să fim acolo şi când fiţuicile ordinare care vă mint săptămână de săptămână, zi de zi, vor dispărea în neant.
Spre deosebire de alţii, noi nu ne sucim după cum bate vântul. Nu ne lipim ca nişte curve libidinoase de cei care deţin puterea. Nu trăim după principiul jegos potrivit căruia mielul blând suge de la două oi (între noi fie vorba, există în presa argeşeană persoane care sug… de oriunde li se oferă ocazia!).
Nu suntem curve virgine. Nu suntem ipocriţi şi făţarnici. Nu ne ferim de scandaluri, conflicte, lupte şi confruntări în instanţe. Anchetele şi dezvăluirile noastre ne-au adus sute de procese, ameninţări cu moartea, atacuri ale unor mardeiaşi plătiţi care au intrat cu forţa în redacţie. (Nu, nu sunt exagerări, pentru că au fost daţi pe mâna poliţiei care le-a făcut dosare penale. Le-am şi publicat figurile de gorile îndobitocite, care păreau că nu pricep ce li se întâmplă!) Chiar în prezenţa unui parlamentar argeşean, un infractor din clasa politică a venit peste noi cu un grup de bătăuşi de la Bucureşti implicaţi în recuperări şi reglări de conturi. N-a rezolvat nimic, cretinul!
Am fost tot timpul sub presiune. Ne-a fost blocată difuzarea. Firme de distribuţie au refuzat să colaboreze cu noi. La presiunile miliardarilor corupţi pe care i-am demascat, am fost abuzaţi în nenumărate moduri. Nu mi-ar ajunge un roman întreg să povestesc prin câte poate trece un ziar care nu vrea să fie trompeta puternicilor zilei. Dar n-o s-o fac!
Pentru că n-au reuşit nimic din ce şi-au propus. Şi nu vor reuşi niciodată să facă din noi o oaie din turmă. Nişte sclavi timoraţi, care să scrie la comanda lor. Nişte instrumente cu care să-şi protejeze afacerile penale şi să-şi atace oponenţii!
„Ziarul de Argeş” este probabil singura publicaţie din România care n-a fost obligată niciodată dea vreo instanţă să dea vreo dezminţire. Să-şi recunoască vreo greşeală. Să publice scuze! Acest lucru ne onorează pe noi şi ar trebui să vă facă şi pe dumneavoastră, cei care ne citiţi, mândri. Aţi ales bine! Susţineţi un demers jurnalistic corect, singular aproape într-o lume în care presa este folosită pentru dezinformare şi presiune!
Vă mulţumim tuturor celor care ne sunteţi alături şi vă promitem că nu vă vom dezamăgi niciodată!
Dan Marius DONOIU

Lasa un raspuns