S-au luat masuri in cazul copiilor internati cu toxiinfectie alimentara! Vezi ce amenzi au fost aplicate!

0
295

cantina_scoliiPatronul cantinei unde elevii de la Scoala Ion Luca Caragiale din Pitesti au consumat alimente ce le-au produs toxiinfectie alimentara a fost amendat. Cercetarile continua, in timp ce 40 de copii sunt in prezent internati in spitalele din Pitesti.

Amenda primita de patronul cantinei se ridica la suma de 4.000 de lei. Directorul Directiei de Sanatate Publica Arges, Sorina Hontaru, a declarat ca DSP Arges a aplicat proprietarului doua amenzi a cate 1.000 de lei, prima sanctiune avand ca motiv nepastrarea probelor, iar a doua – neefectuarea corespunzatoare a triajului personalului care lucra la bucatarie si servea elevii.

O alta amenda a fost aplicata de DSV Arges, in cuantum de 2.000 de lei, pentru manipularea necorespunzatoare a alimentelor de catre personalul cantinei. Tot cei de la DSV au interzis temporar functionarea cantinei.

In prezent, numarul copiilor cu toxiinfectie alimentara a ajuns la 40, dupa cum informeaza Ministerul Sanatatii. In decursul zilelor de sambata si duminica, zeci de copii au ajuns la Spitalul de Pediatrie din Pitesti si Spitalul Judetean prezentand ca simptome febra, varsaturi, scaune diareice, stare generala de rau. Acestia spun ca au consumat la cantina Scolii nr. 16 din Pitesti (Scoala Ion Luca Caragiale) mamaliga cu branza si copanele de pui.

Lasa un raspuns