Romania Science Week

0
294

La Colegiul Naţional Ion C. Brătianu,
primul eveniment din prima ediţie a

Romania Science Week

*Cristian SABĂU

Poftiţi de învăţaţi… distrându-vă! Mai un experiment, mai o demonstraţie şugubeaţă, mai o glumă (matematică!), mai… ALTCEVA, dar cu multă încărcătură de cunoştinţe! Organizatorii acestei prime ediţii a acestui adevărat recital de Science Made Easy For Everybody promit că participanţii vor pleca acasă şi mai documentaţi, şi mai amuzaţi. Şi poate vor dori să facă în continuare paşi pe drumul achiziţiei de noi cunoştinţe ştiinţifice, întotdeauna pasionante, niciodată inutile.

Dar să le dăm cuvântul chiar organizatorilor:

„Eşti pasionat de ştiinţe sau vrei să descoperi mai multe? Matematica, fizica, astronomia, chimia şi biologia îţi trezesc un interes deosebit? Mereu te-ai întrebat ce este gravitaţia, de ce este cerul albastru sau cum se construieşte un robot? Atunci te aşteptăm la Romania Science Week, primul târg de ştiinţe desfăşurat la nivel naţional în România.
Aşteptăm participanţi între 5 şi 105 ani deoarece toată lumea va avea de învăţat şi experimentat! Vei putea participa la demonstraţii interactive ţinute de elevii, profesorii şi studenţii voluntari, şi sigur vei pleca acasă mult mai curios, cu alte întrebări despre tainele lumii“.
Aşadar, perspective dintre cele mai plăcute. Primele explicaţii vor fi servite în mod plăcut, fără tradiţionala pedanterie şi dăscăleală didactică (atât de detestată de tineri), la Colegiul Naţional „Ion C. Brătianu” Piteşti, sâmbătă, 16 decembrie, între orele 11-17.

Şi încă o precizare şi un îndemn ale organizatorilor:

„Intrarea este gratuită şi nu necesită înscriere. Nu uita să iei cu tine câţiva prieteni şi un aparat de fotografiat pentru că va fi o experienţă de neuitat pe care vei dori să o imortalizezi!”.

Cum s-ar zice, avem doar de învăţat distrându-ne, ceea ce, să recunoaştem, nu se întâmplă în fiecare zi. Întrucât mă încadrez în limitele de vârstă acceptate de organizatori, profit să mă aflu pe-acolo pe la experimentele promise, cu aparat foto cu tot… Şi poate şi cu vreun prieten, doi… Ceea ce îl îndemn să facă pe orice cititor pasionat de ştiinţa pentru toţi prezentată haios de tineri cu solide cunoştinţe în varii domenii. Pentru profesorii colegiului organizator va fi şi o plăcută şi instructivă revedere cu fosta elevă eminentă Eliza Casapopol, de câţiva ani studentă la Universitatea Oxford din Marea Britanie şi organizatoare (alături de colegul său Sandor Kruk) a acestei interesante experienţe ştiinţifice – o tentativă (sperăm încununată de succes) de a impulsiona educaţia alternativă în ţara noastră prin implementarea unui model de succes din Occident.

Lasa un raspuns