Riscați amenzi de până la 10.000 lei dacă nu aveți repartitoare la calorifere!

0
294

repartitoare_pentru_calduraConform legislaţiei în vigoare devine obligatorie montarea de repartitoare de căldură până la sfârşitul anului 2016. Toate apartamentele racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică trebuie să dețină aceste contoare, altfel propritarii riscă amenzi usturătoare.

În baza Legii 121/2014, doar locatarii clădirilor rezidenţiale alimentate de la sistemul centralizat de încălzire sunt obligaţi să îşi monteze, până la 31 decembrie 2016, repartitoare pentru repartizarea costurilor energiei termice. Scopul acestei măsuri este de a promovara eficienţa energetică pe teritoriul Uniunii Europene. Legea prevede şi sancţiuni pentru cei care nu montează repartitoarele de costuri, până la sfârşitul anului. Amenzile pot fi date atât de Poliţie, cât şi de reperezentanţii primăriilor.

S-a constatat că România are unul dintre cele mai scăzute grade de contorizare, de doar 41 %, la polul opus aflându-se Germania şi Danemarca, cu un grad de contorizare de 100%.

La nivel naţional, aproximativ 1,3 milioane de apartamente sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire, dintre care cele mai multe se găsesc în Bucureşti.

Lasa un raspuns