Revenim cu dovezi irefutabile: Sub ochii directorului Armand Chiriloiu au loc defrişări masive şi ilegale în Pădurea Trivale!

0
329

Săptămâna trecută, „Ziarul de Argeş” a demarat o campanie de presă menită să scoată la iveală proporţiile incredibile ale defrişărilor care au avut loc în Pădurea Trivale (şi nu numai!) în mandatul lui Armand Chiriloiu la şefia Direcţiei Silvice Argeş. Am publicat o fotografie care ar trebui să pună pe gânduri pe toată lumea: un stejar de peste 100 de ani retezat în plină zi, la jumătatea distanţei dintre Restaurantul Cornul Vânătorului şi Grădina Zoologică Trivale.

Mafia lemnului, una dintre cele mai puternice mafii din Argeş, responsabilă pentru prejudicii anuale de sute de milioane de euro şi pagube de nereparat aduse mediului înconjurător, a replicat prin mai multe metode, care s-au dovedit de succes în cazul altor gazete: contestarea evidenţei, intervenţii şi ameninţări voalate.

Despre intervenţii şi ameninţări nu vom vorbi acum, deşi le putem proba oricând. Atâta vreme cât se menţin în nişte limite rezonabile, ne vom preface că nu pricepem nici aluziile, nici sfaturile „binevoitoare”. Suntem o publicaţie incomodă care, în aproape 15 ani de existenţă în linia întâi a luptei cu prăduitorii Argeşului, a fost ţinta multor campanii de intimidare. Niciuna n-a funcţionat, nici măcar cea cu trupa de bătăuşi pe care un constructor incult şi analfabet a trimis-o la redacţia TV Alpha (unde era pe atunci şi sediul ziarului). Povestea, până la urmă, s-a sfârşit rău şi pentru ei, şi pentru dobitocul în cauză, lucru de notorietate în urbe.

Ceea ce ne-a deranjat cu adevărat este faptul că s-a încercat acum acreditarea ideii că nu sunt defrişări în Pădurea Trivale. Că este cel mult un stejar izolat, a cărui tăiere nu înseamnă nimic până la urmă.

Este pe dracu’! Sunt sute de stejari tăiaţi, după cum se vede din cele câteva fotografii pe care le publicăm astăzi. Copacii sunt aleşi cu grijă, câte doi la fiecare 8-10 metri, astfel încât să nu bată prea mult la ochi. Cu toate acestea, lucrătorii forestieri folosiţi şi-au dat uneori în petic retezând tot ce le-a picat sub drujbe pe zeci de metri pătraţi, formând adevărate luminişuri în locurile unde altădată stejarii creşteau unul lângă altul!

O poză face cât o mie de cuvinte! Iar astăzi fotografiile făcute de noi arată că sunt defrişări masive şi ilegale în Pădurea Trivale.

Revenim zilele următoare cu noi exclusivităţi. Lucrurile cu adevărat grave de-abia urmează! Şi, evident, nu avem nicio îndoială că directorul Armand Chiriloiu va putea să justifice toate problemele din mandatul său, inclusiv nivelul cheltuielilor şi situaţia locativă, ca să spunem aşa. Deşi totuşi e greu pentru un bugetar să trăiască precum un şeic…

D.M.D.

Lasa un raspuns