Rectorul Dumitru Chirleșean şi sindicalistul Mircea Bărbuceanu – o alianţă care a blocat înlăturarea scandalagiului de la SLUP din universitate şi a întârziat anchetarea lui penală!

0
149

De aproape doi ani, „Ziarul de Argeş” face eforturi considerabile (dar deocamdată inutile!) de a-i determina pe cei din conducerea Universităţii din Piteşti, în frunte cu rectorul Dumitru Chirleșean, să investigheze şi, ulterior, să sancţioneze o serie de încălcări grave ale Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 comise de Mircea Bărbuceanu, şeful unei structuri agresive intitulate penibil şi bombastic totodată Sindicatul Liber din UPIT.
De asemenea, tot inutile s-au dovedit încercările noastre, oficiale, de a-i cere rectorului să sesizeze organele de cercetare penală, în speţă DNA, pentru anchetarea unor posibile fapte de corupţie (trafic de influenţă, luare de mită etc.). Conducerea UPIT s-a făcut scut în faţa lui Bărbuceanu, individ care a declarat public, în faţa instanţei de judecată, că a susţinut la Senatul şi Consiliul de Administraţie al Universităţii din Piteşti acordarea de sprijin unei invenţii exclusiv private, de interes pentru afacerile magnatului Gigi Axinte, şi a recunoscut în scris că pentru această invenţie Axinte a oferit, printre altele, 10.000 de euro, bani pe care şefii UPIT susţin că instituţia nu i-a primit!

Am spus atunci, negru pe alb, că rectorul Dumitru Chirleșean nu-l trimite nici acasă, nici la DNA pe Mircea Bărbuceanu pentru că are de gând să se folosească din nou de individ şi de sindicatul lui în cadrul alegerilor pentru funcţia de rector al UPIT, alegeri la care Chirleșean vizează un nou mandat!

Ipoteza avansată de noi s-a concretizat deja, rectorul anunţându-şi intenţia de a candida pentru un nou mandat, în timp ce Mircea Bărbuceanu s-a declarat susţinător fără rezerve al rectorului! Mai mult, în următoarea perioadă, conform informaţiilor noastre, SLUP se va reactiva şi va deveni ce-a fost odinioară, ba chiar mai mult decât atât: un generator de scandaluri fără sfârşit, un izvor de insulte şi calomnii care vor viza… pe cine trebuie!
Problema este că, în sfârşit, pe fir a intrat un jucător nou care poate nu doar să răstoarne alianţa Chirleșean-Bărbuceanu, ci şi să ancheteze pasivitatea primului şi faptele celui de-al doilea!


Revenim! Cu informaţii de-a dreptul spectaculoase!
D.M.D.

Lasa un raspuns