Rector, prorectori, preşedinţi de comisii, toţi sunt implicaţi în muşamalizarea balamucului creat de comportamentul sindicalistului Mircea Bărbuceanu sub cupola UPIT

0
148

La Universitatea din Piteşti nu există persoane nevinovate în cazul sindicalistului Mircea Bărbuceanu. Toţi conducătorii UPIT, fără excepţie, sunt complicii omului care a provocat cele mai oribile scandaluri publice din istoria instituţiei de învăţământ superior!

Nici rectorul, nici prorectorii, nici membrii Consiliului de Administraţie, nici preşedintele sau vreunul dintre membrii Comisiei de Etică şi Deontologie Universitară, niciunul dintre aceste repere universitare nu şi-a ridicat vocea, chiar şi singular, împotriva bâlciului înjositor în care a transformat Mircea Bărbuceanu dezbaterile sindicat-conducere!

Nu poţi aştepta respect de la presă dacă tu accepţi, ca factor de decizie în cadrul UPIT, ca un tinerel, lector la acea vreme, să-şi facă ex-rectorul repetent (pe prof. univ. dr. Sebastian Pârlac), să-i spună doamnei conf. dr. Laura Cîțu Laurette borfet care dă din craci la bară, să-l acuze pe fostul rector Ionel Didea că este falsificator, lacom şi mincinos („Aţi plecat o săptămână în Italia cu soţia, pe banii universităţii ce i-aţi decontat printr-un fals mai grosolan decât o făcea Gheorghe Barbu (…) nu am crezut niciodată că un (fost) notar poate fi atât de lacom şi mincinos”), să-l numească pe alt fost rector, Gheorghe Barbu, mincinos, nesimţit, milog, lipsit de demnitate („Gheorghe Barbu – cu inteligenţa şi nesimţirea care îl caracterizează”, „mic bătrânel”, „fostul rector s-a milogit… a încercat în stilul său caracteristic să mituiască pe mulţi din membrii senatului… a împroşcat cu venin”, „a arătat tuturor o lipsă de demnitate, o lăcomie şi o disperare… un om mic, un om disperat”), şi pe toţi universitarii cu funcţie să-i doară efectiv în fund, scuzată să-mi fie vulgaritatea!

Nu poţi să refuzi să ne răspunzi la întrebări legitime adresate în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public doar pentru că nu poţi motiva de ce nu a fost anchetat şeful Sindicatului Liber al UPIT pentru povestea cu cei 10.000 de euro pe care a susţinut public că i-a primit ca sponsorizare de la afaceristul Gigi Axinte, dar pe care ex-rectorul Pârlac îi contestă în scris ca neavând vreo legătură cu universitatea!

Nu poţi să ascunzi faptul că soţii Bărbuceanu au pretins în instanţă că suferă de boli psihice şi sunt sub tratament, dar instituţia de învăţământ superior i-a lăsat să predea fără nicio verificare aprofundată a stării lor de sănătate!

Unde sunt banii pe care i-a primit Bărbuceanu în urma unui proces de la o publicaţie locală în numele lui Gigi Axinte, care i-a oferit procură notarială pentru asta? E normal ca un şef de sindicat să primească bani de la un om de afaceri pe care anterior l-a acuzat ani buni de corupţie şi prăduire a conturilor UPIT, în înţelegere cu ex-rectorul Gheorghe Barbu?

E normal ca un sindicat universitar să închirieze bunuri de 250.000 de RON pentru o chirie de batjocură de 100 de RON pe AN?!!! Şi asta de la acelaşi Axinte, până mai ieri duşmanul numărul unu al sindicatului?

Rectorul Dumitru Chirleșean şi colegii domniei sale din conducerea UPIT refuză să răspundă la toate aceste întrebări legitime puse de noi, în condiţiile legii! Asta este deja incorect, ca să nu zic altcumva.

Din păcate pentru toţi cei care nu vor să-şi facă datoria, mai degrabă va ajunge Traian Băsescu băutor de apă decât să abandonăm noi acest subiect! Iar respectul faţă de şefii UPIT se evaporă cu fiecare zi în care continuă să ţină batista pe ţambal! Curând-curând, vom scrie aşa cum o facem în cazul politicienilor! Cititorilor o să le placă sigur. Mai puţin celor vizaţi!

D.M.D.

Lasa un raspuns