Reabilitarea sediului Curţii de Apel Piteşti, clădire istorică de patrimoniu, reclamată la Oficiul European de Luptă Antifraudă sub suspiciunea fraudării unei finanţări de milioane acordate de Banca Mondială!

0
129

Din informaţiile noastre, tot mai mulţi justiţiabili, scoşi din minţi că au ajuns să moară cu dreptatea în mână, au decis că nu mai au nimic de pierdut şi ies la luptă. Deja s-au depus memorii peste memorii la Consiliul Superior al Magistraturii, a fost sesizată Inspecţia Judiciară şi s-au pregătit dosare complete pentru structura care va prelua atribuţiile Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Dosare care vor fi depuse în următoarea perioadă, imediat ce reorganizarea SIIJ va fi realizată!

Până atunci însă, sursele noastre ne-au relatat că va fi sesizat Oficiul European de Luptă Antifraudă (O.L.A.F.) în legătură cu posibila fraudare a unui proiect cu finanţare europeană de maximă importanţă!

Este vorba de proiectul de reabilitare şi modernizare a Curţii de Apel Piteşti. Pentru cei care nu-şi amintesc, reabilitarea sediului Curţii de Apel Piteşti, clădire istorică de patrimoniu, a fost realizată în cadrul proiectului „Reforma Sistemului Judiciar”, program finanţat printr-un împrumut acordat de Banca Mondială. Lucrările au durat 33 de luni şi au costat aproximativ 13,7 milioane de lei.

Sediul Curţii de Apel Piteşti are acum o suprafaţă desfăşurată de 4.577 mp, trei săli de judecată (comparativ cu numai două anterior reabilitării), 57 de birouri pentru judecători, grefieri şi personal auxiliar (comparativ cu numai 30 anterior reabilitării), patru camere de arest (comparativ cu numai două anterior reabilitării).

Potrivit surselor noastre, se pare că absolut toate lucrările efectuate au tarife care n-ar putea fi percepute nici pentru restaurarea Capelei Sixtine sau a Palatului Versailles! Nu doar că materialele folosite de firmele implicate (cu largul accept al unor factori decidenţi din cadrul instituţiei!) au preţuri de mahon şi abanos, dar şi manopera lucrărilor pare că a fost executată, din analiza preţurilor complet demente percepute, de Fidias ori Rafael Sanzio!

Ne oprim aici pentru moment, deoarece avem promisiunea că vom intra foarte curând în posesia sesizării, care va ajunge nu doar la OLAF, ci şi la noul Parchet European condus de Laura Codruţa Kovesi, la cabinetul preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, la comisarul pentru Justiţie, Didier Reynders, şi la mulţi-mulţi alţi oficiali de top ai Uniunii Europene!

D.M.D.