În războiul transportului de călători, primarul Cornel Ionică şi Consiliul Local Piteşti aplică legea şi apără interesele piteştenilor!

0
482

Am căutat să evit pe cât am putut subiectul transportului în comun în aşa-zisă Zonă Metropolitană Piteşti. Lucrurile sunt atât de evidente încât numai nişte persoane rău intenţionate, ca să nu zic altfel, pot comenta nefavorabil la adresa administraţiei municipale.

De fapt, despre ce este vorba? Luna trecută, în cadrul unei şedinţe desfăşurate la sediul Primăriei Municipiului Piteşti, s-a votat în unanimitate modificarea Actului Constitutiv şi a Statutului Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Piteşti”, în sensul excluderii obiectivului privind organizarea transportului metropolitan al zonei, organizarea şi gestionarea serviciilor publice comune ale zonei – art. 13 alin. (4) –  prin scoaterea transportului public de persoane din zonele limitrofe municipiului Piteşti, respectiv introducerea acestui serviciu public în trasee de interes judeţean, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Niciunul dintre membrii AGA ai ADI „Zona Metropolitană Piteşti” nu s-a opus la acest vot, toţi fiind de acord că aceasta este soluţia legală, raţională şi de bun-simţ.

De fapt, despre ce este vorba? Pur şi simplu, până la reglementarea situaţiei, autobuzele PUBLITRANS nu mai ies din raza teritorială a municipiului Piteşti. În mediul online mai ales s-a creat o furtună într-un pahar cu apă pentru că, vezi doamne, autobuzele 2 nu mai intră în Bascov şi opresc undeva la limita unităţii administrativ-teritoriale pe care o deservesc şi, la fel, aceleaşi autobuze opresc la capătul lui Prundu fără a mai merge câteva sute de metri pe raza comunei Bradu către ARPECHIM.

În realitate, se respectă legea. Ori, unde este lege nu poate fi vorba de tocmeală! Evident că primarul Cornel Ionică şi Consiliul Local Piteşti ar dori ca piteştenii să poată fi duşi cu autobuzele spre „Arpechim”, numai că nu se poate pentru moment. Nu trăim într-un stat de drept? Pentru interesul punctual al câtorva zeci de salariaţi ai ARPECHIM (da, doar atâţia au mai rămas!) ar trebui încălcată legea şi dat un exemplu negativ tocmai de către edilii Piteştiului, singurii care în acest moment se luptă pentru instaurarea ordinii şi legalităţii? Evident că nu!

Practic, alta este supărarea.

De peste 10 ani, dacă nu şi mai bine, activitatea de transport de persoane în judeţ a transformat nişte panarame de oameni în magnaţi. Nişte bişniţari analfabeţi în nişte milionari în euro. Nişte golani beţivi şi şpăgari în nişte personaje influente care nu-şi mai fac concediile la Eforie, ci pe coastele însorite ale Eladei! Este vorba despre unii dintre patronii firmelor de transport, consideraţi etalonul evaziunii fiscale în Argeş.

Nenorociţii ăştia au comis evaziune fiscală pe bandă. Au mituit pe toată lumea şi n-au fost deranjaţi de nimeni. Au folosit staţiile Piteştiului fără să plătească un leu, timp de mai bine de zece ani, beneficiind de complicitatea tălâmbă a lui Tudor Pendiuc, un primar slab, schimbător şi obsedat de fofoloancă la vârsta pensionării!

Cornel Ionică este un altfel de primar. Un om ferm, pe care aceşti patroni de microbuze n-au reuşit să-l intimideze cu articole plătite, cu scandaluri pe facebook, cu înjurături şi ameninţări. Secondat de vicele Sorin Apostoliceanu şi de majoritatea PSD-ALDE din CL Piteşti, edilul Cornel Ionică a reuşit să transforme Piteștiul într-un municipiu în care legile se aplică şi în care vremurile de haiducie şi complicitate în care unul ca Pendiuc îşi construia vilă cu lift şi patru niveluri au apus pentru totdeauna.

Ce nu se spune pe facebook şi pe site-uri este că aceşti patroni de societăţi de transport nu vor să respecte legea şi hotărârile CL Piteşti. Vor să folosească staţiile municipiului fără să plătească un leu, aşa cum au fost obişnuiţi. Din păcate pentru ei, s-a terminat cu golăneala!

Vom reveni!

D.M.D.

Lasa un raspuns