RAR lansează o aplicație prin care vă puteți verifica singuri mașina

0
349

RAR (Registrul Auto Român) anunță printr-un comunicat lansarea aplicației Istoric Vehicul. Aceasta permite utilizatorului să verifice istoricul unei mașini, atâta timp cât a ajuns măcar o dată la RAR.

Ce trebuie să faceți pentru a afla mai multe detalii despre o mașină? Intrați pe rarom.ro, categoria Istoric Vehicul. Introduceți adresa de mail, precum și numărul de identificare a vehiculului (serie caroserie/șasiu). Veți primi un cod de acces și ulterior și toate informațiile solicitate.

Ce fel de informații vom regăsi? Activitățile derulate la RAR, precum și numărul de kilometri înregistrați de bordul mașinii (kilometri regăsiți în baza de date RAR sau a stațiilor ITP autorizate), existența sau valabilitatea cărții de identitate a vehiculului, date tehnice și de identificare, gradul de poluare, valabilitate ITP etc.

Aplicația este foarte utilă în momentul în care doriți să cumpărați un autoturism. Puteți verifica, astfel, corectitudinea datelor cuprinse în documentele însoțitoare ale vehiculului, valabilitatea ITP-ului, precum și succesiunilor înregistrării valorilor odometrului, care ar trebui să fie într-o creștere continuă. Orice punct de inflexiune poate indica o posibilă fraudare a kilometrajului real al mașinii.

Lasa un raspuns