Qui tacet consentire videtur, domnule rector Dumitru Chirleșean! Şi va răspunde alături de cel pe care-l protejează prin inacţiune!

0
174

Nu există nimic mai penibil decât modul în care rectorul şi restul şefimii de la Universitatea din Piteşti încearcă să pună batista pe ţambal în cazul zecilor de scandaluri publice provocate de şeful Sindicatului Liber al UPIT, lectorul Mircea Bărbuceanu.

În atacurile lui complet iresponsabile la adresa tuturor rectorilor pe care i-a avut universitatea în ultimii 16 ani, ca şi asupra altor cadre universitare cu funcţie de conducere, Mircea Bărbuceanu a folosit mai mult de 100 de insulte, jigniri şi calomnii distincte, fără să aducă măcar o probă în sprijinul acuzaţiilor! E caz unic probabil la nivel mondial.

Qui tacet consentire videtur!” Cel care tace, care nu are nicio reacţie, înseamnă că este de acord! Şi aici mă refer la dl. prof. univ. dr. Dumitru Chirleșean, rectorul Universităţii din Piteşti, care refuză să ia act de încălcarea Legii Educaţiei Naţionale prin declaraţiile publice ale lui Bărbuceanu. Făcând asta, rectorul devine complicele scandalagiului de la sindicat! O postură dezonorantă, pe care profesorul Chirleșean, o persoană de altfel demnă de respect, şi-o asumă din motive inexplicabile!

Eu, în calitate de jurnalist de investigaţie, am tot dreptul să ştiu dacă ex-rectorul Sebastian Pîrlac este un analfabet, un repetent şi un plagiator, aşa cum a afirmat în repetate rânduri Mircea Bărbuceanu. O parte dintre aceste acuzaţii publice sunt infracţiuni dacă, fireşte, se confirmă. Am dreptul să ştiu dacă a existat o înţelegere între Bărbuceanu şi Pîrlac în baza căreia primul l-a semnat fraudulos pe al doilea drept coautor al unor articole de specialitate la care Pîrlac nu şi-ar fi adus nicio contribuţie!

Am dreptul să ştiu, şi vă somez public să-mi răspundeţi, domnule rector Chirleșean, dacă cineva care pretinde că este suferind de o boală psihică şi se află sub tratament are dreptul să le predea studenţilor de la UPIT fără verificări suplimentare! Dacă cineva poate sponsoriza universitatea oferindu-i 10.000 de euro… lectorului Bărbuceanu! Dacă pe terenul UPIT sindicatul lui Bărbuceanu putea să facă afaceri dubioase cu firma ARGECOM (chirie 100 RON pe an pentru bunuri de 250.000 RON!!) şi avea dreptul să le ofere reduceri la prânz doar membrilor de sindicat (discriminare clară, terenul pe care era ridicată cârciuma Academica fiind al universităţii unde predau şi cadre care nu aveau calitatea de membri în sindicatul lui Bărbuceanu!)!

Dumneavoastră, domnule rector, aveţi vreo implicare în devalizarea Restaurantului Casa Universitarilor de unde s-au cărat bunuri timp de vreo şase luni cu două camioane şi mai mulţi angajaţi de către cuplul Bărbuceanu-Axinte? Sunt declaraţiile publice ale lui Mircea Bărbuceanu, nu poveşti ale presei! Sindicalistul zice că bunurile au fost duse la gunoi… Dumneavoastră îl credeţi? Noi nu! Dumneavoastră i-aţi dat aprobare să facă acest lucru? Din moment ce bunurile existau în restaurant, ele aparţineau UPIT, nu SLUP!

Aceste lucruri nu vor putea fi muşamalizate, asta vă garantăm noi. Săptămâna viitoare vom face o pagină de facebook care va prelua toate articolele negative despre Mircea Bărbuceanu şi Universitatea din Piteşti, urmând ca în cel mai scurt timp să fie gata şi un site dedicat balamucului universitar din Târgul din Vale!

Pentru că sunt bani publici în joc, legi importante încălcate aici şi este în joc şi educaţia copiilor şi nepoţilor noştri!

Revenim!

D.M.D.

P.S. Şi mai vreau să ne explicaţi, domnule rector, afirmaţia marca Bărbuceanu referitoare la doamna conf. univ. dr. Laura Cîţu: „Laurette borfet dă din craci la bară”!!! Ştie cumva el ceva ce nu ştim noi? Sau cum?

Lasa un raspuns