Puşcăria – destinaţia finală pentru o serie de oficiali ai Universităţii din Piteşti: sponsorizări inexistente, patrimoniu de miliarde evaporat, acuzaţii clare de plagiat şi asumarea în fals a unor articole ştiinţifice, închirieri dubioase şi primire de foloase necuvenite!

0
102

Tot scandalul în care Mircea Bărbuceanu şi celălalt megainventator, afaceristul Gigi Axinte, au amestecat Universitatea din Piteşti nu se va termina fără dosare penale. Indiferent de relaţiile celor implicaţi, de banii lui Axinte şi de dorinţa şefilor UPIT de a pune batista pe ţambal pentru a nu fi afectată imaginea instituţiei, tămbălăul nu se va termina fără condamnări!

Jongleriile financiare sunt certe. Sponsorizări acordate instituţiei (invocate de lectorul sindicalist Mircea Bărbuceanu) pe care fostul rector Sebastian Pârlac le contestă vehement, patrimoniu de miliarde de la Casa Universitarilor preluat cu camioane ale ARGECOM (timp de câteva luni bune!) şi dus nimeni nu ştie unde, fără acceptul cuiva din conducerea UPIT, acuzaţii de plagiat şi de asumarea în fals a unor articole ştiinţifice, tranzacţii dubioase de genul bunuri de 250.000 RON închiriate pe 100 RON anual (!!!), bani plătibili pe 31 decembrie a fiecărui an, toate acestea sunt fapte pentru care cineva trebuie să răspundă.

În ceea ce ne priveşte, i-am oferit posibilitatea conducerii universităţii să-şi elimine singură gunoiul de sub preş. Din păcate, nu a făcut-o, nu o face şi se pare că nici nu intenţionează s-o facă. E alegerea lor în cele din urmă, dar va fi şi răspunderea lor!

Aşteptăm un ultim răspuns de la UPIT la o nouă solicitare pe care le-am adresat-o în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public. După care le vom solicita procurorilor tragerea la răspundere a celor vinovaţi!

Până atunci însă, vineri vă vom prezenta un caz de primire de foloase necuvenite de care se face vinovat preşedintele Sindicatului Liber al UPIT, lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu. Un caz care merită, în opinia noastră, o anchetă penală serioasă!

D.M.D.

Lasa un raspuns