Protejatul prefectului Radu Perianu, junele liberal Dragoş Predescu, a primit de la PNL două joburi şmechere de bugetar: şef al Cancelariei Prefectului şi membru în Consiliul de Administraţie al Telecomunicaţii CFR!

0
691

Eşti un tânăr absolvent care nu-şi găseşte un loc de muncă corespunzător? Ai vrea să lucrezi ca bugetar pentru a contribui la reformarea acestui „stat eşuat”, cum l-a numit preşedintele Klaus Werner Iohannis?

E greu! Greu de tot! Pentru că trompetele demagogiei care pretindeau că vor face totul pentru a elimina din viaţa publică numirile pe criterii politice, am numit aici vârfurile PNL dintre care face parte şi Alina Gorghiu, şefa PNL Argeş, una spun şi alta fac.

Dragoş Predescu este fost subprefect PNL de Argeş. Avocat stagiar, avea 23 de ani când a fost numit în funcţie, vârstă care demonstrează că la liberali sunt importante alte lucruri, în niciun caz experienţa administrativă! Dar hai să fim mărinimoşi şi să zicem că un tânăr a primit o oportunitate, beneficiind de susţinerea prefectului Radu Perianu, la rândul lui susţinut de Alina Gorghiu.

În cazul doamnei Gorghiu este o premieră, pentru că de obicei dânsa era cea susţinută… dar să nu divagăm totuşi.

Cariera administrativă a lui Dragoş Predescu a luat sfârşit abrupt, deoarece posturile de subprefecţi i-au revenit PSD Argeş, care a numit persoane cu experienţă profesională indiscutabilă.

Numai că, ce să vezi?, când eşti susţinut eşti susţinut! Prefectul Radu Perianu i-a întins din nou o mână lui Dragoş Predescu, numindu-l şeful Cancelariei Prefectului! Un job decent, de unde ridică vreo 10.000 de lei pe lună. Bani publici, evident!

Şi aici am zis hai, treacă de la noi! Până la urmă, Radu Perianu are încredere în el, nu este un capăt de lume dacă-i dă un nou salariu de bugetar. Chiar dacă un băiat atât de bine pregătit, cum îl laudă ai lui în partid, ar putea să lucreze în mediul privat şi să facă bani grei, nu să aştepte sfârşitul lunii pentru a fi plătit de la buget!

Numai că aflăm acum că absolventul de drept Dragoş Predescu nu seamănă deloc cu Radu Perianu, mentorul său, ci mai degrabă cu deputatul Adrian Miuțescu, fostul şef al PNL Argeş, celebru pentru nenumăratele funcţii bugetare pe care le ocupa simultan!

Concret, la cei 24 de ani ai săi, Dragoş Predescu a fost propulsat în Consiliul de Administraţie al Telecomunicaţii CFR de unde primeşte o indemnizaţie de 11.475 lei lunar!

Ei, aici nu mai este deloc OK, iar argeşenii vor afla asta şi alte lucruri de acest gen despre junii liberali în fiecare zi! Pentru că nu este normal şi decent să încasezi două venituri de la buget, ambele pe criterii exclusiv politice.

Nu este vorba de un medic, o somitate, care lucrează într-un spital, care predă la Facultatea de Medicină şi care, să zicem, mai lucrează în cercetare! Este vorba de un băiat de 24 de ani, fără experienţă profesională, care este promovat mult prea repede şi retribuit mult prea generos!

Peste 20.000 de lei lunar, bani publici, este prea mult, chiar şi pentru un liberal argeşean, nu vi se pare? Aşa reformează statul Alina Gorghiu când nu umblă creanga cu Florin Câțu, tot pe bani publici, prin America? Cum ar zice fostul lor şef, Ludovic Orban, e nasoală treaba!

Iar argeşenii, fireşte, le vor răspunde, aşa cum merită, la vot!

D.M.D.