Proiectul pasarelei care va uni Tudor Vladimirescu de zona Fraţii Goleşti a fost aprobat de comisia de specialitate a Consiliului Local Piteşti

0
275

Avem veşti extrem de bune pentru piteşteni în general şi pentru locuitorii cartierului Tudor Vladimirescu în special. După aproape un an şi jumătate de lupte (victorioase!) cu tot felul de ONG-uri şantajiste şi piedici puse de concurenţa care simte că pierde categoric lupta cu un competitor ce se anunţă din start ca fiind mult mai puternic şi mai atractiv, Piteşti Mall începe să prindă viaţă.

Megainvestiţia de 80 de milioane de euro din Tudor Vladimirescu, cea mai importantă investiţie privată din istoria Piteştiului, va aduce municipiului o pasarelă rutieră gigant, în valoare de 10 milioane de euro, care va lega cartierul Tudor Vladimirescu de zona Fraţii Goleşti. Pasarela va fi construită de investitorul Prime Kapital Emerald şi va fi donată Primăriei Piteşti!

Comisia de specialitate a Consiliului Local Piteşti a aprobat deja proiectul pasarelei rutiere, urmând ca în scurt timp proiectul să fie supus aprobării plenului. Tot atunci va fi aprobată şi concesionarea terenului pe care va fi construită pasarela către investitor, pentru ca lucrările să înceapă încă din această iarnă!

Preşedintele PSD Piteşti Cristian Gentea, liderul grupului de consilieri PSD din CL Piteşti, a declarat pentru studioul local Antena 3 că „pasarela rutieră care va fi construită în Tudor Vladimirescu este o investiţie spectaculoasă, de mare importanţă pentru Piteşti. Mă gândesc cât confort va crea în Tudor Vladimirescu, va schimba complet zona. Zonă care, după construirea Piteşti Mall, va cunoaşte o dezvoltare explozivă, din toate punctele de vedere!

Pentru noi, pentru administraţia locală, pasarela aceasta este aur curat, având în vedere că ea va fi realizată de investitor pe cheltuiala lui şi va fi donată municipalităţii!”.

Şi nu este singura veste bună pentru locuitorii din Tudor Vladimirescu dată de preşedintele Cristian Gentea. Domnia sa a dezvăluit, în premieră, faptul că, împreună cu primarul Cornel Ionică, s-a deplasat la Bucureşti pentru o serie de discuţii cu ministrul Transporturilor Răzvan Cuc.

Iată că au apărut şi primele rezultate. Celebra barieră de pe Lânăriei, o barieră primitivă, manuală, care este coborâtă uneori cu 20 de minute înainte să treacă trenul, va fi înlocuită cu una ultramodernă, automatizată. Există deja o firmă care a câştigat licitaţia de la minister, firmă care va realiza şi alte câteva treceri peste calea ferată, în afara celei de pe Lânăriei. Va fi ridicat şi terasamentul, ca piteştenii să nu se mai simtă ca şi cum ar merge cu maşina prin tranşee!

Vom reveni!

D.M.D.