Proiectul „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Argeş” se apropie de final

1
656

proiect_extinderea_apa_canalCel mai mare proiect de investiţii implementat până acum de SC Apă-Canal 2000 SA Piteşti se apropie de final.

Demarat în ianuarie 2012, proiectul „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Argeş”, în valoare de 427.094.037 lei, este finanţat din Fondul de Coeziune, bugetul de stat, bugetul local şi din contribuţie proprie a operatorului regional SC Apă-Canal 2000 SA Piteşti.

Acest proiect prevede investiţii în 11 localităţi din judeţul Argeş grupate în 3 aglomerări – aglomerarea Piteşti (localităţile Piteşti, Ştefăneşti, Albota, Bradu, Bascov, Merişani, Moşoaia şi Mărăcineni), aglomerarea Costeşti-Buzoeşti (localităţile Costeşti şi Buzoeşti) şi aglomerarea Topoloveni (localitatea Topoloveni) – şi este structurat în 11 contracte de lucrări şi 5 contracte de servicii.

18 dec Apa-CanalÎn prima parte a anului curent au fost finalizate lucrările din cadrul contractului CL2 „Extinderea tratării nămolului în Staţia de Epurare Piteşti”. În luna noiembrie au fost finalizate lucrările din cadrul contractului CL3 „Reabilitarea şi extinderea staţiilor de epurare din judeţul Argeş”. Acest lucru se traduce în 3 staţii de epurare reabilitate – la Topoloveni (foto: linia apei), Costești şi Bradu – şi în completarea celei din Piteşti cu o nouă linie de deshidratare a nămolului.

Pe lângă lucrările la staţiile de tratare şi de epurare din judeţ, investiţiile incluse în proiect vizează reabilitarea şi extinderea pe o lungime de aproximativ 222 km a reţelelor de aducţiune şi distribuţie apă potabilă şi extinderea reţelei de canalizare pe o lungime de aproximativ 287 km. Până în acest moment, reţeaua de distribuţie a fost extinsă şi/sau reabilitată pe o lungime de 152 de km, au fost instalate 4 staţii noi de pompare apă potabilă şi 4 staţii de clorinare. S-au construit şi reabilitat 15 foraje şi s-au extins cu 26 km conductele de aducţiune.

În ceea ce priveşte sistemul de canalizare, au fost instalate 58 de staţii noi de pompare apă uzată, iar reţeaua de canalizare a fost extinsă şi reabilitată pe o lungime de 194 km.

Dintre contractele care includ lucrări la reţele au fost finalizate lucrările în cadrul contractului CL4 Rest „Reabilitarea şi extinderea conductei de aducţiune, reţelei de distribuţie şi reţelei de canalizare în aglomerarea Piteşti, localităţile Piteşti şi Ștefănești parţial”. Locuitorii din zonele incluse în acest contract se pot conecta la reţelele de apă şi de canalizare nou-create. Dintre contractele de reţele, majoritatea se află într-un stadiu fizic avansat, şase dintre acestea înregistrând un progres de peste 70%. Printre cele în curs de finalizare se află contractele CL10 „Reabilitarea şi extinderea conductelor de aducţiune, reţelei de distribuţie şi reţelei de canalizare în aglomerarea Costești-Buzoești” (90%), CL11 „Reabilitarea şi extinderea conductelor de aducţiune, reţelei de distribuţie şi reţelei de canalizare în aglomerarea Topoloveni” (90%).

Lucrările vor continua pentru a finaliza cât mai repede toate contractele în curs de implementare. Compania şi constructorii vor face eforturi pentru ca disconfortul creat de aceste lucrări să nu afecteze populaţia mai mult decât este nevoie din punct de vedere tehnic.

Investiţiile în infrastructura de apă înseamnă creşterea standardului de viaţă pentru toţi şi menţinerea unui mediu de viaţă sănătos.

M.D.

1 Comentariu

  1. Ce tot mintiti acolo ….proiectul se fazeaza, vedeti ca este public pe net, adica din bani imprumutati se va finaliza ce nu s-a terminat in anul 2015 …..si e cel putin 40% …..si nu mai vorbim de calitatea lucrarilor care este foarte slaba …..prin unele locuri chiar s-au facut ilegalitati….
    Nu credem ca este o performanta asta …….ci un mare esec …..cineva trebuie sa plateasca pentru incompetenta si prostul management al banilor europeni….nu se mai poate asa…..PAZEA PAZEA VINE DNA …..

Lasa un raspuns