Persoanele cu nevoi speciale din județul Argeș vor avea susținerea a 102 voluntari pregătiți în domeniul promovării drepturilor omului, inclusiv a drepturilor persoanelor cu dizabilități.
Voluntarii au fost școlarizați în cadrul proiectului “Promovare și sprijin în scopul creșterii spiritului civic la nivelul județului Argeș”, un proiect cu finanțare europeană SIPOCA 1037 – 151348, parteneriat între Consiliul Județean Argeș și Asociația pentru Asistență Socială “Universul Copiilor Speciali” Pitești.
Astăzi a avut loc conferința de închidere a proiectului în cadrul căreia președintele asociației George Gabriel Enescu a prezentat indicatorii atinși și rezultate obținute. Alături de voluntarii prezenți în Sala Amfiteatru a consiliului a fost vicepreședintele Consiliului Județean Argeș C.J. Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, și primarul comunei Valea Mare Pravăț, Petre Ionel Boncoi, administrațiile locale fiind principali parteneri.
,,Acest proiect și-a propus să promoveze spiritul civic, să implice cetățenii în comunitate și să dezvolte o rețea de voluntari în județul Argeș. Prin eforturile noastre, am obținut următoarele rezultate: încheierea a 59 de parteneriate cu autoritățile publice locale și cu organizațiile neguvernamentale, susținerea a 12 workshop-uri, identificarea a 102 voluntari cu care am încheiat contracte de voluntariat, elaborarea unui ghid informativ privind drepturile persoanelor cu dizabilități și a unei proceduri de monitorizare a activității asistenților personali ai persoanelor cu handicap de către autoritățile publice locale, participarea voluntarilor la cursuri de formare. La finalul cursurilor 102 persoane au fost pregătite și certificate în domeniul promovării drepturilor omului, inclusiv a drepturilor persoanelor cu dizabilități” – George Gabriel Enescu, președinte Asociația pentru Asistență Socială “Universul Copiilor Speciali” Pitești.
,,Consiliul Județean Argeș este un partener de tradiție al Asociației “Universul Copiilor Speciali” și datorită seriozității de care ați dat dovadă. C.J. Argeș, prin diverse parteneriate sau chiar direct, se implică în genul acesta de activități pentru că ele sunt foarte importante la nivelul comunității. Realizăm faptul că implementarea și derularea unui asemenea proiect nu este la îndemâna oricui, inclusiv selecția partenerilor și a beneficiarilor potriviți. Știm că la nivelul autorităților locale există deschidere pentru genul acesta de activități și parteneriate care vor continua și la nivelul C.J. Argeș.
La nivelul consiliului se fac eforturi financiare considerabile, aproape jumătate din buget îl cheltuim doar pentru servicii din zona protecției sociale. Este foarte mult pentru că nu trebuie să uităm că mai avem în administrare nouă spitale, care au niște nevoi nebănuite, sau că avem în administrare 1.200 de kilometri de drumuri județene. Zona noastră de responsabilitate este extrem de diversă și încercăm să găsim variante ca toată lumea să fie mulțumită” – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte C.J. Argeș.
,,Asemenea proiecte își au un rol bine definit în societate și sunt destul de greu de realizat. Când lucrezi cu omul nu este chiar ușor. Sunt destul de ocupați, apoi trebuie să îi faci să înțeleagă că lucrurile acestea au un rol important în societate pentru că va crește calitatea vieții.
Mulțumesc încă o dată, felicitări că s-a ajuns la bun sfârșit cu acest proiect, iar la Valea Mare Pravăț veți găsi întotdeauna deschidere pentru colaborare” – Petre Ionel Boncoi, primar Valea Mare Pravăț.