Programarea căsătoriilor se poate face și online

0
215

Începând cu data de 01.04.2017, în municipiul Pitești căsătoriile se încheie și oficiază în baza unei programări online anterioare folosindu-se o  aplicație care se regăsește pe site-ul www.primăriapitești.ro – Programare căsătorii. Programarea on-line este valabilă numai în cazul căsătoriilor încheiate între cetățeni români, fiind necesar ca unul dintre viitorii soți să aibă domiciliul sau reședința în municipiul Pitești, iar rezervarea se face cu cel puțin 11 zile înainte de data stabilită. Declarația de căsătorie se depune către ambii soți, împreună, la sediul  Serviciului de Stare Civilă  Pitești- situat  în B-dul I. C Bratianu nr.39 în intervalul de timp menționat  în rezervare, prezența viitorilor soți la depunerea actelor fiind obligatorie.

Căsătoria se poate încheia după împlinirea termenului de 10 zile de la data depunerii declarației de căsătorie (se socotește atât ziua depunerii dosarului cât și ziua oficierii căsătoriei). Pentru cazuri bine justificate, medicale, căsătoria se poate încheia și înainte de împlinirea termenului de  de 10 zile, ori după expirarea termenului legal, dar numai până la expirarea termenului de valabilitate a certificatelor medicale (de 14 zile de la data emiterii lor), cu aprobarea primarului. Oficierea căsătoriei se realizează în intervalul orar stabilit în acest scop, de către Serviciul Stare Civilă, exceptând zilele de duminică și sărbătorile legale.

Dacă unul dintre soți este cetățean străin, este necesar  să solicitați, în timp util, informații suplimentare despre actele necesare încheierii căsătoriei la Serviciul de Stare Civilă  Pitești ( dat fiind specificul fiecărei țări). Este necesar să vă înscrieți în mod corect datele de identificare,  având în vedere că  aceste datele  vor fi preluate de aplicație în  activitatea de publicare a  intenției de căsătorie, publicația fiind una din condițiile necesare pentru încheierea unei căsătorii valabile. În caz contrar căsătoria poate fi declarată nulă prin neîndeplinirea procedurii de publicitate -art. 283 din Cod Civil.

            Așa cum este prezentată pe site-ul instituției, procedura de rezervare presupune următoriii pași :

  • Se selectează luna dorită
  • Se selectează ziua dorită
  • Se selectează intervalul de timp disponibil pentru rezervare (culoarea verde)
  • Se introduc datele corecte de identificare ale soților
  • Se răspunde corect la întrebarea de validare ”Nu sunt robot”

 Dacă rezervarea a fost făcută cu succes, aplicația  va timite un e-mail de confirmare care va preciza data și ora programării, intervalul de timp în care este necesar să vă prezentați pentru depunerea actelor precum și actele necesare  pentru încheierea căsătoriei.  Programul vă permite să anulați programarea făcută și să realizați o nouă înregistrare în funcție de orele rămase libere.

Lasa un raspuns