Profesorul de istorie din Argeș care a înjunghiat mortal o femeie rămâne în arest: „Mă simt liniștit că am finalizat. Asta îmi doream!”

0
2742

Tribunalul Argeş a dispus marţi prelungirea arestului preventiv, până la 24 octombrie, în cazul lui Alin Minciunescu (38 de ani), fostul profesor de istorie bolnav psihic, care la sfârşitul lunii august a înjunghiat mortal, la Mioveni – Argeş, o femeie de 68 de ani (click aici pentru știrea completă!). Asta după ce, în 2014, bărbatul avusese o tentativă de omor asupra unei tinere de 19 ani. Avocata care l-a apărat în faza audierilor atrage atenţia că în câţiva ani va fi iar liber.

Pentru că expertiza psihiatrică nu s-a încheiat, Tribunalul Argeş a dispus marți prelungirea cu încă 30 de zile a măsurii arestului preventiv pentru Alin Minciunescu.

Dacă la încheiare acestei proceduri, se va stabili că bărbatul nu a avut discernământ, aşa cum cel mai probabil se va constata, Alin Minciunescu, diagnosticat cu o afecţiune psihică majoră încă dinaintea tentativei de omor de acum trei ani, va ajunge într-un spital cu măsuri de siguranţă (la Jebel, jud. Timiş), de unde ar putea ieşi peste cinci ani. O spune atât directorul Spitalului de Psihiatrie Vedea, unde bărbatul a stat internat mai puţin de un an după tentativa de omor din 2014, cât şi avocatul din oficiu care l-a reprezentat pe bărbat în faza audierilor, după crima din august 2017.

Citește mai multe pe www.adevarul.ro!

Lasa un raspuns